Primăriile din Timiş vin în sprijinul persoanelor vulnerabile. La Şag, Ghiroda şi Traian Vuia bătrânii şi cei care nu se pot deplasa vor primi alimente acasă

Primăriile comunelor judeţului Timiş vin în sprijinul bătrânilor şi al celor care nu se pot deplasa pentru a-şi face cumpărăturile. Doar trei dintre exemplele de comune unde se întâmplă acest lucru sunt Şag, Traian Vuia şi Ghiroda. Măsurile vin pentru a susţine statul acasă şi indicaţiile oficiale date de autorităţi pentru evitarea răspândirii coronavirusului.

Primarii acestor localităţi au făcut apeluri publice prin care solicită că dacă locuitorii cunosc oameni bătrâni, care nu se pot deplasa, să comunice reprezentanţilor primăriilor pentru a veni în sprijinul lor. Le vor fi aduse la domiciliu alimente şi medicamente, împreună cu bonul fiscal.

„În această perioadă dacă cunoașteți persoane în vârstă sau care din diferite motive nu se pot deplasa, reprezentanți ai Primăriei Șag vor face cumpărături pentru aceste persoane. Alimente, medicamente, produse de necesitate imediată pot fi achiziționate și aduse la domiciliu de către reprezentanți ai Primăriei Șag, împreună cu bonul fiscal. Venim cu această măsură din dorința de a respecta și încuraja statul acasă și de a respecta indicațiile oficiale”, a precizat Alin Roşu, primarul comunei Şag.

Un alt exemplu de primărie care vine în sprijinul persoanelor în vârstă şi care se deplasează greu este cea din Traian Vuia.

„Pentru a încuraja și a respecta recomandarea de a sta în casă, Primăria Traian Vuia vine în sprijinul bătrânilor și al persoanelor care nu se pot deplasa și va face cumpărături constând în alimente de bază și medicamente, aducându-le acasă totodată și bonul fiscal. Reprezentanți ai Primăriei se vor deplasa la domiciliul acestora și le vor face cumpărăturile de strictă necesitate, în perioada stării de urgență, astfel încât să eliminăm riscul contaminării persoanelor vârstnice în special. Dacă cunoașteți astfel de cazuri speciale pe raza comunei, vă rog să ne sunați la tel. 0724 287 418 și un reprezentant al primăriei se va deplasa la domiciliul acesteia pentru a prelua lista de cumpărături și pentru a le aduce acasă”, a declarat Vasile Petruescu, primarul comunei Traian Vuia.

Grijă pentru persoanele vulnerabile arată şi Primăria Ghiroda. Primarul din localitate şi-a exprimat şi el intenţia, ca urmare a Stării de Urgenţă, să ajute în acest mod persoanele în vârstă şi cele care se deplasează greu.

„La nivelul Primăriei Ghiroda s-a discutat cu colegii de la Poliţia Locală şi am stabilit împreună că putem să venim în sprijinul persoanelor în vârstă de pe raza comunei, prin dispeceratul Poliţiei Locale a comunei Ghiroda, care este monitorizat 24 de ore din 24 şi aşteptăm telefoanele dumnealor pentru a-şi face cumpărăturile de alimente, medicamente, astfel încât să nu fie necesar să părăsească domiciliul”, a afirmat Ionuţ Stănuşoiu, primarul comunei Ghiroda.