Primăriile din județ, tot mai ascultătoare! 70% dintre ele au răspuns „Prezent!” la a doua strigare a Prefecturii!

A doua videoconferință susținută de prefectul Florența Albu a avut un succes mai mare decât prima întrunire online, desfășurată în luna octombrie. 52 dintre cele 77 de primării s-au aliniat la apelul lansat de reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Crește interesul administrațiilor locale pentru videoconferințele organizate de Prefectura Caraș-Severin! Dacă la prima astfel de ședință, susținută în octombrie 2016, s-au „prezentat” doar 44 de primării, vineri, 3 februarie, 52 de instituții au intrat în legătură directă cu Prefectura. Alături de Florența Albu, la ședință au participat și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”, dar și de la Direcția Județeană de Statistică.

Principala temă adusă în discuție de ISU a fost avizarea Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din cadrul primăriilor. Până în 22 iulie, toate administrațiile locale sunt obligate să se reînființeze. Până la această dată, nici o primărie nu și-a depus documentația necesară în acest sens. Lt. col. Corina Braje i-a sfătuit pe cei aflați dincolo de ecrane sau de microfoane să participe la cursurile de pregătire anuale organizate pentru primari, viceprimari și secretari. În caz contrar, riscă o amendă derizorie: 25 de lei!

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Directorul Direcției Județene de Statistică le-a reamintit că trebuie avută în vedere completarea periodică a registrului agricol. Acesta este extrem de complex și prevede menționarea tuturor bunurilor deținute de fiecare localnic în parte. Gheorghe Petre a subliniat că cei care nu figurează în registrul agricol, cartea de căpătâi a unei localități, nu au dreptul să obțină nici certificatele de producător.

La niciuna dintre teme, reprezentanții celor 52 de primării conectate cu Prefectura, nu au avut nimic de întrebat. Nici măcar la punctul „Diverse” nu a intervenit nimeni, semn că viitoarele controale anunțate de prefectul Florența Albu au șanse scăzute să scoată la iveală nereguli rezultate din neștiință…

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/