Presiune de tip polițienesc la adresa Primăriei Moldova Nouă! Adrian Torma cere ajutorul cetățenilor!

explo 1000x200

Primarul din Moldova Nouă cere ajutorul cetățenilor pentru a rezolva una dintre cele mai mari probleme ale orașului: prețul plătit pentru operatorul de salubritate, în condițiile în care calitatea serviciilor lasă de dorit.

Adrian Torma a ieșit din nou în mediul virtual cu o solicitare adresată cetățenilor din Moldova Nouă. De această dată, este vorba despre conflictul existent cu operatorul de salubritate. Potrivit edilului-șef, firma cere creșterea prețului, însă fără să îmbunătățească și calitatea serviciilor. Utilajele sunt învechite și nici măcar curățenia nu se face așa cum ar trebui. „Nu am văzut niciodată că ar solicita o mărire de preț pentru îmbunătățirea serviciului. Întotdeauna era doar pentru creșteri salariale sau îmbunătățirea profitului firmei. Vedem aceleași containere de 20 de ani, iar operatorul este din 1996”, susține primarul.

La finalul lui 2016, operatorul de salubritate S.C. IONELA S.R.L. a solicitat din nou majorarea prețului. Firma ar dori ca prețul să crească de la 3,22 lei+TVA la 5,47 lei+TVA, ceea ce ar însemna ca cetățenii să plătească aproximativ 6,5 lei, față de circa 4 lei, cât este acum. Asta deși, din cei 10.000 de locuitori, doar 6.000 plătesc în prezent taxa, ceea ce, susține Torma, este o lipsă de respect. „A fost presiune continuă pe mine! Este o presiune de tip polițienesc la adresa Primăriei Modona Nouă!”

O altă solicitare care l-a nemulțumit pe primarul din Moldova Nouă se referă la faptul că firma vrea să renunțe la măturatul stradal, dar și la transportarea gunoiului până la Reșița, dacă administrația locală nu acceptă majorarea prețului. Asta deși Primăria plătește lunar, în medie, 40.000 – 50.000 de lei pentru transportarea gunoiului în municipiu și de acolo, până la Horezu. „În 30 ianuarie am primit o solicitare de la ei pentru a renunța la măturatul stradal. Chiar dacă s-au îmbunătățit serviciile în ultimele 6 luni, nu sunt tocmai așa cum ne-am dori noi. Am vrea să vedem o mașină de spălat stradal, utilaje mai noi, mai moderne, nu tot aceleași cărucioare și mături de pe vremea comunismului. Vor să renunțe și la transportul gunoiului de la Moldova Nouă la Reșița”, spune Torma.

În condițiile date și simțindu-se sub presiune, edilul-șef oferă două variante cetățenilor: fie acceptă majorarea de preț solicitată de operatorul de salubritate, care nu garantează nimic în plus, fie Primăria Moldova Nouă internalizează acest serviciu și renunță la contractul cu S.C. IONELA S.R.L., procedură care durează, dacă rezilierea nu este una amiabilă. În cazul în care s-ar pune în aplicare cea de-a doua variantă, Torma garantează servicii de calitate. „În această situație, este clar că va trebui să colectăm taxa de la toți cetățenii, fără a face diferențe. Cred că putem crește această sumă, pentru că avem această sumă suplimentară pentru transportul la haldina de la Reșița. Prețul ar crește gradual pentru a putea susține și transportul și depozitarea la haldină până se va da drumul la stația de transfer de la Pojejena”.

banner 970 x 250