Primari răsplătiți de sârbi cu distincții

Primarii celor două municipii din Caraș-Severin au fost distinși pentru meritele lor în consolidarea colaborării cu vecinii de dincolo de Dunăre. Ambii s-au implicat în activități și acțiuni care au consolidat relația dintre județul nostru și regiunile sârbești.

Prezent la Zilele Culturii Sârbe de la Timișoara, primarul municipiului Reșița, Mihai Stepanescu, a primit o diplomă de onoare pentru sprijinul deosebit acordat minorităților sârbe din țară. Diploma i-a fost înmânată de președintele Uniunii Sârbilor din România, Ognean Crîstici. Primarul Mihai Stepanescu a vorbit în cadrul ceremoniei atât despre proiectele în curs de desfășurare, cele încheiate, precum și despre cele care sunt planificate pentru perioada următoare. ”Comunitatea sârbă, la fel ca celelalte comunități din partea de vest a României, are, din partea Primăriei Municipiului Reșița, tot sprijinul”, a declarat Mihai Stepanescu.

Și primarul municipiului Caransebeș a primit o distincție din partea autorităților sârbe. Marcel Vela a fost distins cu ordinul ”Kapetan Misa Anastasijevic” pentru meritele în dezvoltarea colaborării bilaterale și a proiectelor comune dintre România și Serbia. Titlul i-a fost acordat primarului din Caransebeș la propunerea municipalității din Kovacica și a Camerei de Comerț a regiunii Voivodina. Edilul-șef al capitalei gugulanilor este prima personalitate din afara Serbiei căreia îi este decernat ordinul ”Kapetan Misa Anastasijevic ”.

“Acest premiu este o onoare și un privilegiu pentru mine, iar prin această decernare a unui simbol național atât de important mă simt, de astăzi începând, și cetățean sârb, și membru al comunității din Kovacica. Meritul pentru această onoare deosebită nu este numai al meu, ca și primar, această medalie și diplomă este pentru toți cetățenii din municipiul Caransebeș. Îmi exprim speranța și dorința ca nu peste multă vreme să fim împreună cetățeni ai aceleiași comunități, într-o Europă pașnică, democratică și prosperă”, a declarat primarul Marcel Vela.