Investiţie de 3,5 milioane lei, finalizată de Consiliul Județean

Centrul pentru persoane cu dizabilități de la Oravița a beneficiat de un proiect de reabilitare finanțat prin fonduri europene. Lucrările au fost finalizate, iar acest moment a fost marcat în prezența autorităților care s-au implicat și au făcut posibil acest demers.

Proiectul ”Reabilitare Centru pentru persoane cu dizabilități Oravița”, derulat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, axa prioritară 3 – Îmbunătățirea Infrastructurii Sociale, a fost finalizat cu succes. Pentru a marca acest moment important pentru persoanele cu dizabilități din cadrul Centrului, au fost invitați la Oravița președintele Consiliului Județean, Sorin Frunzăverde, precum și directorul ADR Vest, Sorin Maxim. La eveniment a participat, bineînțeles, și primarul Oraviței, Dumitru Ursu. Președintele Consiliului Județean spune despre lucrările de la Oravița că fac parte dintr-un proiect mult mai amplu, desfășurat în Caraș-Severin.

”Este o investiție care se înscrie într-un program amplu de reabilitare a acestei infrastructuri de asistenţă socială a Consiliului Judeţean, a instituţiilor existente, precum cele de la Oraviţa, Caransebeş, Reşiţa, Zăgujeni sau Sacu, un program ce se cifrează în acest moment la circa 10 milioane euro”, a declarat Sorin Frunzăverde.

Investiția de 3.5 milioane de lei de la Centrul pentru persoane cu dizabilități Oravița a inclus reabilitarea corpurilor de clădire existente, extinderea cu un corp de clădire nou, echiparea cu dotări de specialitate a centrului, montarea unei centrale termice pentru întregul complex de clădiri precum şi alimentarea cu apă cu staţie de tratare prin ionizare.

Sorin Frunzăverde a reamintit faptul că centrul reabilitat acum este situat în locul unde era în urmă cu câțiva ani căminul pentru copii filmat în 1990 de o televiziune germană şi care a făcut înconjurul Europei arătând condiţiile în care trăiau atunci acei micuţi.

”Cred că ar trebui spus foarte clar că am reușit să îmbunătăţim simţitor condiţiile de trai pentru persoanele cu dizabilităţi de aici, din Oraviţa, dar şi din întreg sistemul social din Caraş-Severin, evident, numai prin investiţii. Ceea ce vedeți aici şi în alte centre, aceste modificari spectaculoase, au fost posibile pentru că am accesat fonduri europene. Imaginile filmate în centre au fost şocante, anatema pusă României fiind total nefavorabilă, iar repararea acestei imagini a luat mult timp. Am reuşit însă să schimbăm simţitor infrastructura, practic, am schimbat din temelii faţa acestor centre”, a mai adăugat președintele Consiliului Județean.

Comments

  1. Pakatos says:

    cum dracu de le termina astia acuma pe toate?mai,mai,mai…MOCIOALCA…itzi ia Simi mau…si-asa a fost sefu’ tau…:))))