Primarii liberali analizează posibilitatea intrării în grevă pe durată nedeterminată [VIDEO]

explo 1000x200

Primarul Ioan Popa a anunţat, în această dimineaţă, că va lua legătura cu toţi primarii liberali din Caraş-Severin pentru a le propune să intre în grevă pe termen nelimitat. Protestul vine ca urmare a modului în care Guvernul Grindeanu a decis să adopte marţi noaptea mai multe ordonanţe de urgenţă prin care, spune el, desfiinţează practic lupta anticorupţie.

„Mi-am consultat şi colegii, primarii de la Caransebeş, Moldova Nouă, Băile Herculane, Ezeriş şi ceilalţi primari şi urmează ca, în cursul zilei de astăzi, să ne întâlnim, să decidem dacă facem acest lucru ca un front comun. După această întâlnire, voi decide dacă voi face acest gest unilateral sau îl vom face împreună. Vrem să facem asta în primul rând pentru miile de tineri, procurori, judecători, oameni care lucrează în sistemul de justiţie, în DNA, în poliţie sau DGA, a căror muncă a fost călcată în picioare. Oricine îşi dă seama că nu e uşor să faci un dosar unor oameni puternici, potenţi financiar sau pe poziţii politice foarte puternice, pentru că asta presupune un curaj. Şi după ani de muncă, de metri cubi de dosare, să vină cineva să şteargă cu buretele toată această muncă mi se pare de prost gust, cel puţin! Pentru că riscăm ca oamenii din Justiţie să părăsească câmpul de luptă şi ne vom întoarce la un sistem totalitarist…”, a declarat primarul Ioan Popa.

Cât priveşte serviciile din Primărie, Ioan Popa spune că este posibil ca acestea să funcţioneze normal, dar că şi şefii acelor servicii au libertatea de a decide ce să facă: „Fac cum vor, eu nu pot să decid în numele altora”, a explicat Popa. Primarul spune că va întrerupe activitatea pe termen nelimitat şi că speră ca actuala situaţie din România să se rezolve rapid. „Sper să nu ajungem acolo, sper ca semnalele pe care le dăm de câteva ore unii oameni să fie percepute în mod corect de public şi să ne trezim la realitate cu toţii”.

Primarul din Ezeriș, Ioan Rusu, a decis încă de azi-noapte să adopte, la rându-i, această măsură, care a fost văzută ca bună şi de Popa. „O ultimă remarcă: cunosc mulţi psd-işti, oameni din Partidul Social Democrat pe care eu îi consider de calitate şi mă aştept la unii dintre ei să aibă deja o reacţie faţă de ce se întâmplă în ultima perioadă, pe problematica cu graţierea, amnistia… Codul Penal. Dacă faci parte dintr-un partid politic, nu înseamnă că devii mut! Eu cred că înaintea oricăror organizaţii – culte sau oculte – noi suntem oameni fiecare şi avem o opinie a noastră”, a mai spus Ioan Popa.

banner 970 x 250