Se anunţă proteste și în Caraş-Severin

Și cărășenii ies în stradă. În această seară sunt anunțate proteste spontane în mai multe orașe din Caraș-Severin. Oamenii au dat tonul pe rețelele de socializare.

Atât la Reşiţa, de la ora 18.00, cât şi la Caransebeş, de la ora 20.00 sunt anunţate proteste spontane cu privire la ordonanţele adoptate în ultima şedinţă de Guvern.
Întrebat dacă protestul din Centrul Civic al Reşiţei este autorizat, primarul Ioan Popa spune că „eu nu cred că reşiţenii au nevoie de o autorizaţie ca să iasă în Centrul Civic… cred că este libertatea lor să iasă în oraş. Eu îi încurajez să iasă!”

Acesta a vorbit şi despre premierul Sorin Grindeanu, de la care spune că avea aşteptări foarte mari. „Pe Sorin Grindeanu nu-l cunosc decât din vedere, nu am avut discuţii cu dânsul. Mi s-a părut un tânăr de iniţiativă şi în care, sincer, îmi puneam personal speranţa că – aşa cum şi în partea dreaptă a eşichierului politic sunt tineri care încearcă să schimbe garniturile – aşa şi în PSD sunt tineri care încearcă asta. Din păcate…”, a conchis primarul, lăsând să se înţeleagă că a fost dezamăgit de prestaţia premierului cărăşean.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Nici caransebeșenii nu acceptă ceea ce a făcut Guvernul noaptea trecută și coalizează pe rețelele de socializare pentru a ieși în stradă la ora 20.00, pentru a protesta pașnic în vederea menținerii independenței Justiției.

Încă din noapte când s-a aflat de modul mișelesc al Guvernului de a adopta Ordonanța de Urgență, au apărut pe facebook comentarii privind rușinea care s-a aplecat asupra orașului, majoritatea spunând că Sorin Grindeanu face de râs orașul natal prin acceptarea deciziilor impuse de Dragnea. Oameni simpli au precizat: „Oare ce simt părinții primului ministru, ce cred ei despre odrasla lor? Dar foștii profesori de la «Traian Doda», ce i-au dat carte și l-au încurajat să nu mintă, să nu fure, să învețe și să-i pese de ceilalți colegi, oare la ce se gândesc acum?! Ce zic colegii lui de liceu și de facultate acum, colegi care până ieri băgau mâna în foc și ne povesteau cu o notă de mândrie ce bun și ce drept e el. Oare poate un om așa deosebit, ca primul-ministru, să se dezbrace dintr-o dată de toate calitățile și să treacă de partea tâlharilor și prăduitorilor? Sau omul din spatele primului-ministru a fost dintotdeauna așa, iar părinții și dascălii nu l-au învățat întocmai cum să stea drept, ci mai degrabă cum să profite de viață, cum să iasă în față și să mai dea puțin și din coate. Și oare nu e asta ironia absolută, că Banatul ăsta mândru și fudul, locul ăsta grozav, plin de oameni faini, unde am învățat că noi suntem diferiți, suntem fruncea, să nască, să crească și să educe pe unul dintre cei mai mari trădători de țară: Sorin Grindeanu?”

banner 970 x 250