Primarii de orașe, la raport în fața celor mai mici locuitori. Cum îi întâmpină de 1 Iunie?

Administrațiile locale din Reșița, Caransebeș, Bocșa și Oțelu Roșu au în atenție în această perioadă realizarea cât mai multor bucurii pentru cei mici. Pentru că se apropie ziua lor, în cele două localități au fost inaugurate mai multe locuri de joacă cu spații verzi.

De exemplu, în municipiul de pe Timiș și Sebeș au fost amenajate, cu fonduri de la bugetul local, alte 5 locuri de joacă în parcul General Dragalina și în cartierele Nord, Pipirig, Balta Sărată și Sala Polivalentă. Asta, după ce 10 din cele 14 locuri de joacă din cartierele urbei au fost distruse, în mare parte de nepăsarea părinților care ar trebui să-și supravegheze copiii, dar și de tinerii teribiliști sau de comercianții de fier vechi. Noile locuri de joacă vor fi date în grija asociațiilor de proprietari în baza unui protocol. În acest fel va exista un proprietar care să le îngrijească și să le supravegheze, iar cheltuielile care intervin cu reparațiile și amenajările suplimentare vor fi suportate de Primăria Caransebeș.

100.000 de lei pentru copii

La Oțelu Roșu au fost reabilitate spațiile verzi și locurile de joacă și au fost amenajate altele noi în zonele unde copiii și părinții și-au dorit aceste locuri de joacă. Printre acestea se numără satul Mal, zonele Baia, Gai și strada Rozelor. La aceasta din urmă s-au realizat două locuri de joacă printre care unul la grădiniță special pentru preșcolari. Potrivit primarului Luca Mălăiescu, au fost amenajate 5 locuri noi de joacă și s-au reabilitat spațiile de joacă de pe Libertății și la Gura Jgheabului. Acestea cuprind balansoare, tobogane, căsuțe, trambuline și tot felul de figurine din povești, care vor deveni parteneri de joacă pentru cei mici. Întreaga investiție de la bugetul local al orașului de pe Bistra s-a ridicat la 100.000 de lei.

La Bocșa, parc nou-nouț!

Oficial, parcul din MFA de la Bocșa va fi deschis pe data de 1 Iunie. Data a fost stabilită în urma consultării cu populația, care a decis că Ziua Internațională a Copilului este momentul prielnic pentru o asemenea investiție, dedicată în primul rând celor mici. „Este o investiție prin care am reușit să punem în valoare acel spațiu care de ani de zile a fost așa cum îl știm toți, dar pe care acum putem să îl punem la dispoziția copiilor și a locuitorilor din zonă. Este o lucrare mică, dar frumoasă. Vom mai gândi asemenea proiecte pentru Bocșa. Se lucrează în paralel și la parcul din MFA, iar imediat în perioada următoare vom începe lucrările pentru reabilitarea zonei din spatele Casei de Cultură. Avem în vizor mai multe proiecte despre care vom vorbi în viitorul apropiat, dar aș vrea să fac o precizare și să subliniez faptul că tot ceea ce Primăria Bocșa realizează ca investiții în momentul de față sunt investiții din bugetul local, adică din banii bocșenilor”, a declarat edilul-șef Eugen Cismăneanțu.

Investiții și la Zoo Reșița

La intrarea în Grădina Zoologică din Reșița, primăria a amenajat un loc de joacă pentru cei mici, astfel încât atunci când termină cu vizitele să își mai petreacă timpul în împrejurimi. „Locul de joacă pentru copii a fost modernizat. În prezent, gama de module de joacă disponibile este mult mai variată şi cuprinde balansoare, sistem de scări şi tobogan, corturi, căluţi, caleaşcă  etc. În plus, toţi cei care vor trece pragul Grădinii Zoologice vor avea ocazia să admire noi specii de animale precum suricatele-Nasua, bufniţa uriaşă, specii rare şi protejate de lege, oaia de Camerun sau măgarul alb de Barock”, a declarat Roxana Topală, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița.

Grădina Zoologică poate fi vizitată de marţi până duminică între orele 10:00-19:30. Preţul unui bilet de intrare este de 2,50 lei pentru copii, 4 lei pentru un adult, 7 lei pentru o familie compusă din trei membri (2 adulţi şi un copil), iar pensionarii şi persoanele încadrate în grad de handicap I beneficiază de gratuitate.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/