Primăria Timișoara, la un pas de a începe sterilizarea gratuită a 2.500 de câini

Primăria Timișoara este la un pas de a începe sterilizarea gratuită a câinilor care nu sunt de rasă, dar au stăpân. Instituția anunță că la licitația privind concesionarea serviciilor de sterilizare a fost depusă o ofertă.

Cu scopul de a reduce numărul câinilor vagabonzi, Primăria Timișoara intenționează să lanseze o campanie de sterilizare gratuită a câinilor care nu sunt de rasă, dar au stăpân. Astfel, instituția a lansat o licitație publică privind concesionarea serviciilor de sterilizare a câinilor de rasă comună și a metișilor acestora către medicii veterinari, fiind depusă o singură ofertă.

Pentru a preveni abandonul animalelor de companie pe stradă, persoanele fizice cu venituri sub salariul mediu brut și domiciliu sau reședința în Timișoara vor putea beneficia de acest serviciu gratuit. Primăria va achita prețul sterilizării din sume alocate de la bugetul local, scopul fiind reducerea numărului de căței abandonați și promovarea creșterii responsabile a animalelor de companie”, a informat Primăria Timișoara.

Instituția are în plan să sterilizeze în cadrul acestei campanii cel mult 2.500 de câini. După finalizarea licitației, proprietarii de câini care se încadrează în condițiile programului se vor înscrie la Compartimentul Protecția Animalelor, telefonic sau prin e-mail. Datele de contact vor fi comunicate după încheierea contractului pentru sterilizare.

Proprietarul se va prezenta, în termenul comunicat, la cabinetul veterinar în vederea sterilizării animalului de companie, prezentând următoarele documente: cartea de identitate a proprietarului animalului de companie, care să ateste domiciliul sau reședința în Timișoara; carnetul de sănătate al câinelui care atestă microciparea; dovada veniturilor proprietarului, în valoare mai mică decât salariul mediu brut în conformitate cu legea specifică (adeverință, cupon de pensie, declarație pe proprie răspundere). În cazul în care câinele nu este microcipat, individualizarea și înregistrarea pot fi făcute în ziua sterilizării, costurile fiind suportate de către proprietar”, a detaliat Primăria Timișoara.

Valoarea contractului privind concesionarea serviciilor de sterilizare a câinilor se ridică la aproape 270.000 lei, cu TVA inclus, durata contractului fiind de doi ani sau până la epuizarea sumei alocate.