Primarul din Măureni nu renunță la banii pentru reabilitarea drumului care leagă Caraș-Severinul de Timiș!

brian filimon

18 milioane de lei, bani proveniți din sumele defalcate din TVA, vor fi împărțiți la început de an de Consiliul Județean Caraș-Severin pentru repararea unor drumuri. Din această sumă, 3 milioane de lei vor fi alocați pentru drumurile comunale, iar diferența pentru cele județene.

O întâlnire pe tema modului în care vor fi împărțiți acești bani a avut loc săptămâna trecută la Consiliul Județean, la discuții fiind invitați să participe toți primarii din județ. În cadrul întâlnirii prezidate de șeful CJ, Romeo Dunca, au existat păreri pro și contra. Dacă unii primari au considerat că nu au nevoie de bani pentru drumurile comunale din localitățile lor, au existat și voci care au susținut contrariul, cum este și cazul primarului comunei Măureni, Brian Filimon.

„De 7 ani de când sunt primar, am tot venit și am renunțat la banii aceștia. Vreau să vă spun că eu am un drum comunal de 8 kilometri care leagă cele două județe, Timiș de Caraș. Un tronson e mai nou, mă refer la cel de 3 km, dar mai sunt 5 – 6 km între Măureni – Șoșdea care sunt foarte degradați. Nu am prins finanțare pe nicio măsură. Chiar dacă drumurile județene sunt importante, nu pot să renunț la suma care ne revine pentru drumuri comunale când al meu e din ce în ce mai degradat. Chiar dacă banii pentru drumurile județene sunt foarte puțini, ar trebui totuși să ținem cont și de drumurile comunale. Iar eu, pentru conștiința mea, pentru ceea ce am promis oamenilor, nu pot să vin și să spun că renunț la această sumă, oricât ar fi de mică, iar drumul meu să rămână în continuare cu gropi și nereparat.”, a spus primarul Brian Filimon, cu prilejul întâlnirii organizate la sediul CJ.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Rămâne însă de văzut dacă solicitarea primarului Filimon va fi luată în considerare și dacă parte din suma destinată drumurilor comunale va fi alocată și administrației din Măureni.

publicitate si promovare online banner maxagro