Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023, promovată în Polonia

mail
Mall 1000x100 untitled design set 970x90 px

Proiectul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023 este promovat, în această perioadă, în Polonia. Asta după ce Institutul Cultural Român Varșovia a început o campanie online prin care vrea să atragă atenția asupra acestui titlu deținut de orașul de pe Bega.

Asociația Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023 anunță că, în această perioadă, proiectul TM2023 este promovat în Polonia. Mai precis, Institutul Cultural Român Varșovia a început din 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, o campanie online prin care vrea să atragă atenția asupra deținerii de către Timișoara a titlului de Capitală Europeană a Culturii în acest an.

Până în săptămâna care precede ceremonia de inaugurare a Programului Cultural Timișoara 2023, pe pagina de Facebook a ICR Varșovia vor fi difuzate săptămânal câte cinci materiale video realizate de Asociația Timișoara – Capitală Europeană a Culturii. Materialele video sunt subtitrate în polonă și engleză și conțin interviuri cu curatorii programelor și publicul participant, precum și imagini de la o parte din evenimentele desfășurate în perioada 2018-2021, grupate astfel: implicarea publicului, muzică, teatru, dans și arte vizuale. Polonezii vor avea astfel ocazia să cunoască scena culturală timișoreană, precum și valorile pe care este construit programul cu care Timișoara a câștigat titlul în 2016: multiculturalitate, pluralism confesional, experiment artistic, inovație și spirit antreprenorial”, a informat Asociația Timișoara 2023.

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

Institutul Cultural Român Varșovia va promova, de altfel, de-a lungul anului 2023, în multe dintre programele derulate în Polonia, povestea Timișoarei – Capitală Europeană a Culturii.

untitled design set 970x90 px