Primăria Timişoara înnoieşte flota de tramvaie. Al treilea contract de fiananțare a fost semnat astăzi

Al treilea contract pentru achiziţionarea a şapte tramvaie, pentru care cererea de finanţare a fost depusă în 4 februarie anul trecut, a fost semnat astăzi la Primăria Timişoara. Contractul este unul cu finanţare europeană, prin intermediul ADR Vest.

Tramvaiele sunt cu podea complet coborâtă şi asigură o capacitate de transport de minimum 170 de călători. Valoarea toată a proiectului este de peste 96 de milioane de lei. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de peste 81 de milioane de lei, din care aproape 80 de milioane valoare neramburasabilă, restul de 2% fiind contribuţie proprie. Preţul estimat pentru un tramvai este de peste 11,5 milioane de lei, fără TVA.

„Ne-a fost aprobat şi al treilea proiect, a treia cerere de finanţare pentru înnoirea flotei de tramvaie. Toate cele trei proiecte pe care le-am depus sunt aprobate şi astăzi semnăm contractul de finanţare. Este vorba despre un proiect care prevede achiziţionarea a şapte tramvaie cu podea complet coborâtă, tramvaie ultramoderne, cu capacitatea de 170 de locuri. Avem fonduri europene pentru 21 de tramvaie de tipul acesta. Probabil că în final vor fi 22, poate chiar 23, dar 21 vor fi cu siguranţă. Fiecare contract de finanţare cuprinde câte şapte tramvaie”, a precizat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Câştigătorul licitaţei, finalizate pe parcursul anului 2019, este o firmă puternică din Turcia. Robu spune că un astfel de tramvai poate transporta şi 200 de călători. Autonomia lor este una ieşită din comun la ora actuală, fiind de 63 km de mers în absenţa curentului electric.

banner 970 x 250