„Este oare o zi pe Pământ în care cei de la PSD să nu-și dea cu părerea despre lucruri foarte serioase fără a avea proprietatea termenilor?”

explo 1000x200

Alina Gorghiu s-a autosesizat în legătură cu atacurile celor din PSD la deciziile transmise de președintele Klaus Iohannis care vor intra în vigoare din 15 mai. Senatoarea le-a adresat un mesaj celor din PSD, pe care îi consideră neprofesioniști în lupta contra coronavirusului: „Dacă anunțul președintelui Iohannis a fost foarte clar, uite că PSD dă impresia că mai are nevoie de explicații în plus”.

Alina Gorghiu a precizat că deciziile luate la nivel național vor veni în sprijinul tuturor, dar asta nu va însemna că lucrurile se vor desfășura benevol, ci cu restricții, pentru ca actuala stare de urgență să fie depășită cu bine: „Deci starea de urgență nu va mai fi prelungită, președintele nu va mai emite un nou decret în acest sens. Dar asta nu înseamnă că a dispărut boala sau dispare brusc pe 15 mai. Până la starea de normalitate mai avem. Și tocmai de aceea, România va intra în stare de alertă, reglementată de OUG 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență. Nu facem fiecare ce vrem!”, a precizat Alina Gorghiu.

Senatoarea PNL a precizat că măsurile care se vor lua sunt îndreptate spre bine cetățenilor și sub responsabilitatea autorităților, iar deciziile sunt luate responsabil, în ciuda celor speculate de cei din PSD referitor la deciziile luate de președinte: „Mai avem 10 zile până la 15 mai. Să profităm, zic, și să ne pregătim cu toții pentru această etapă nouă a luptei cu epidemia. Iar unii dintre politicieni chiar nu ar trebui să vorbească pe la colțurile Parlamentului!”, a mai precizat senatoarea.

banner 970 x 250