Primăria Timișoara încă așteaptă hotărârea de guvern pentru a primi bani pentru Colterm

Proiectul de hotărâre de Guvern prin care Primăria Timișoara va primi bani pentru a cumpăra certificatele verzi pentru Colterm nu a fost încă votat, documentul fiind în analiză la Ministerul Finanțelor, în acest moment.

Bogdan Ghelbere, secretar general adjunct al Guvernului, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL Timiș, că proiectul de hotărâre de Guvern prin care Primăria Timișoara va primi bani pentru societatea de termoficare Colterm a ajuns la Ministerul Finanțelor. Astfel, va mai dura aproximativ o săptămână până când proiectul va fi supus votului în ședința de Guvern, crede Bogdan Ghelbere.

Banii de la Guvern sunt necesari pentru ca Primăria Timișoara să poată cumpără cele 270.000 de certificate verzi pentru Colterm. În caz contrar, societatea de termoficare a Timișoarei riscă o amendă de 21 de milioane de euro.

Nu există o hotărâre de guvern pentru Colterm. De la Timișoara a plecat o notă pentru alocări din fonduri de rezervă bugetară. Pe actualul proiect de hotărâre de guvern sunt mai multe localități din mai multe județe, printre care și Timișoara. Din informațiile pe care le am eu, a plecat de la Ministerul Dezvoltării către Ministerul Finanțelor acum două, trei zile. din păcate, pe acel proiect de hotărâre de guvern sunt mai multe localități din mai multe județe și problema este că dacă la un anumit punct din acea hotărâre de guvern nu este totul ok, Ministerul de Finanțe s-ar putea să returneze proiectul de hotărâre de guvern și să se ia de la început. Timișoara este inclusă în acea hotărâre. Sunt șanse, dacă totul este ok, ca miercuri, în ședința de guvern, să se aprobe. Vom urmări cu foarte multă atenție, dar dacă mă întrebați pe mine, cred că mai stăm o săptămână“, a declarat Bogdan Ghelbere.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, anunța, la începutul lunii mai, că Guvernul României ar urma să aloce 45 de milioane de lei pentru ca Primăria Timișoara să cumpere certificatele verzi pentru Colterm.

Săptămâna viitoare, doi consilieri locali au solicitat organizarea unei ședințe a Adunării Generale a Acționarilor la Colterm, pentru a se discuta despre situația certificatelor verzi.

banner maxagro