Festival regional de jazz în Banat, la Timișoara și Gărâna, în luna iulie

Iubitorii de muzică se vor putea bucura, în luna iulie, de trei festivaluri de jazz în Banat. Două dintre acestea au loc la Timișoara, plus celebrul festival de la Gărâna, care se vor desfășura pe parcursul a zece zile.

Cu scopul de a lansa un nou concept de turism cultural pentru vestul României, Primăria Timișoara a luat decizia de a organiza un festival regional de jazz. Astfel, în luna iulie, sub numele de Jazzed UP Banat, au loc trei evenimente dedicate iubitorilor acestui gen de muzică. Două dintre acestea, printre care și JazzTM, au loc la Timișoara, iar celălalt eveniment inclus în program este celebrul Festival de Jazz de la Gărâna.

Mă bucur că pot să vă prezint un nou format pentru trei evenimente de jazz în această regiune, care deja sunt cunoscute. Vom organiza un festival regional de jazz, momentan, sub numele de Jazzed UP Banat, format din JazzTM, Gărâna Jazz Festival și Jazz Updates. Am ales să desfășurăm aceste trei evenimente sub o umbrelă comună, noi, finanțatorii principali, Primăria Timișoara, Primăria Reșița și Consiliul Județean Caraș-Severin. Sperăm să obținem și finanțare din partea Consiliului Județean Timiș. Ideea este că vrem să combinăm aceste trei evenimente de jazz sub o singură umbrelă, Jazzed UP Banat. Vorbim despre zece zile și nopți de jazz care încep la Timișoara și care se încheie la Gărâna. Începem în 2 iulie în Timișoara și terminăm la Gărâna, pe 11 iulie. Sperăm că acest Jazzed UP Banat să fie un program de comunicare turistică pentru toată regiunea, care să lege evenimentele din Timișoara până în Banatul de munte.”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

leader board 728 x 90 px

În ceea ce privește ediția cu numărul opt a festivalului de jazz din Timișoara, evenimentul se va desfășura în Piața Libertății, în perioada 2-4 iulie, iar accesul se va realiza pe bază de bilet gratuit. În acest moment se pot rezerva primele 500 de locuri. Lista artiștilor prezenți la JazzTM 2021 îi include pe: Jazz at Lincoln Center Orchestra with Wynton Marsalis, Ibrahim Maalouf „Quelques Melodies”, Nubya Garcia, Ashley Henry, Bokanté, Theon Cross, Adi Stoenescu Group, Marta Popovici & On The Fly și 7th Sense.