Primăria Timișoara ia lecții de la Oradea privind reabilitarea clădirilor istorice

Cei doi viceprimari ai Timișoarei s-au aflat, în această săptămână, la Oradea, pe care-l consideră un oraș care oferă multe exemple de bună practică și unde s-au informat despre măsurile de refacere a fațadelor clădirilor istorice.

Viceprimarul Timișoarei Cosmin Tabără a anunțat, într-un mesaj postat pe Facebook, că miercuri s-a aflat la Oradea alături de celălalt viceprimar al orașului, Ruben Lațcău, cu scopul de a găsi forme de colaborare între administrațiile celor două municipii. Astfel, cei doi au dialogat cu primarul orașului Oradea Florin Birta și cu viceprimarul Arina Moș.

Cosmin Tabără spune că s-a interesat, printre altele, și despre modul în care Primăria Oradea a refăcut fațadele clădirilor istorice.

În ceea ce mă privește, discuțiile s-au axat pe aspecte legate de patrimoniu și modalități prin care Primăria Oradea a reușit să implementeze și să pună în aplicare măsurile de refacere a fațadelor clădirilor istorice, iar consilierul meu Ilie Sîrbu a documentat tema împreună cu directorul de Patrimoniu al Primăriei. Dna viceprimar Arina Moș, care mi-a fost și colegă de facultate, s-a arătat interesată de aspecte legate de funcționarea Poliției Locale din Timișoara. Este un început foarte bun de conectare între noi, reprezentanți ai administrației locale, pentru a colabora îndeaproape pe viitor. Oradea ne oferă multe exemple de bună practică”, a precizat viceprimarul Timișoarei.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

De asemenea, Cosmin Tabără s-a întâlnit și cu Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, de la care a primit sfaturi privind modul în care se face administrație.

Sunt la început de drum în administrație, după cum bine știți, și am ținut să pot primi câteva sfaturi de la unul dintre cei mai buni în acest domeniu. Două aspecte dintre aceste “învățături” merită menționate și aplicate: fermitatea în luarea deciziilor și aplicarea legilor și capacitatea de a porni proiecte noi imediat după preluarea mandatului, pentru a lăsa cetățenilor și orașului rezultate vizibile”, a afirmat Cosmin Tabără.

publicitate si promovare online banner maxagro