Primăria Timișoara dă drumul la licitația pentru realizarea noii maternități a spitalului municipal. Proiectul, șanse de finanțare prin PNRR

51330476284 032de021ed k

Primăria Timișoara intenționează să realizeze o nouă maternitate pentru spitalul municipal. Investiția se ridică la peste 70 de milioane de euro, iar finanțarea ar putea fi asigurată prin PNRR. În aceste condiții, municipalitatea va lansa în curând licitația pentru găsirea unui constructor.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a anunțat că instituția va lansa în curând licitația publică cu scopul găsirii unui constructor care să realizeze noua maternitate a spitalului municipal. Valoarea proiectului se ridică la peste 70 de milioane de euro, însă reprezentanții primăriei au fost informați de către ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, că sunt șanse de finanțare a maternității prin PNRR.

Astăzi am vorbit cu primăria că pot să lanseze licitația cu clauză suspensivă, o să le dăm acordul ministerului în acest sens. Clauza suspensivă înseamnă că rămâne să dăm avizul acela formal atunci când va fi PNRR-ul gata, dar dat fiind că pe regulamentul european ni se permite să finanțăm proiecte care sunt deja în derulare, și le-am tot spus colegilor mei miniștri, dați drumul la proiecte, nu așteptați să fie PNRR-ul gata, puteți lansa cu clauză suspensivă. Deci primăria are în acest moment acordul meu formal și scris săptămâna viitoare să dea drumul la licitația acestui proiect, care va dura câteva luni și apoi începe construcția.”, a declarat ministrul Cristian Ghinea ieri, la Timișoara.

leader board 728 x 90 px

În aceste condiții, Dominic Fritz a explicat că în cazul în care se găsește un constructor, iar investiția va fi finanțată prin PNRR, lucrările la noua maternitate a Spitalului Municipal Timișoara ar putea începe anul viitor.

Mă bucură foarte mult această veste și pregătim acum licitația. Asta înseamnă că în momentul în care sperăm că vom primi vestea că maternitatea va putea fi finanțată prin PNRR, putem să dăm drumul și la lucrări, pentru că până atunci o să avem deja o firmă care ne va putea face construcția. Apoi, pe planul nostru, vom putea intra la anul deja cu construcția pe teren și apoi cam o treime în fiecare an vom realiza, până în 2024. Planul ar fi ca până în 2024 să finalizăm clădirea în sine și probabil până în 2025, o să mai dureze cu dotările, cu toate utilitățile și să putem deschide o nouă maternitate pentru Timișoara cel târziu în 2025. Ăsta cred că va fi unul dintre proiectele cele mai importante finanțate prin PNRR în Timișoara.”, a afirmat primarul Timișoarei.

Noua maternitate a Spitalului Municipal Timișoara ar urma să fie realizată pe un teren aflat pe str. Macilor, locație pe care ministrul Cristian Ghinea a vizitat-o ieri. Noua clădire va avea cinci etaje, o suprafață construită desfășurată de 28.000 mp, spații verzi, platforme, alei și o parcare de 2.100 mp. În total, maternitatea va avea 236 de paturi. Investiția se ridică la peste 73 de milioane de euro.