Primăria Timișoara, criticată pentru că alocă prea puțini bani societății care se ocupă cu repararea drumurilor

buziasului7

Societatea de Drumuri Municipale, care se ocupă de repararea trotuarelor și străzilor din Timișoara, primește în acest an aproape 50 de milioane de lei. Dan Diaconu, consilier local PNL, avertizează asupra faptului că bugetul este unul mult diminuat, lucru care se vede în modul în care arată infrastructura rutieră din oraș.

Societatea de Drumuri Municipale, care este una aflată în subordinea Primăriei Timișoara, estimează că în acest an se poate baza pe un buget de aproape 50 de milioane de lei. Acesta a fost aprobat în ședința Consiliului Local Timișoara care a avut loc în urmă cu câteva zile.

În timpul plenului, Dan Diaconu, consilier local PNL, a atras atenția asupra faptului că bugetul este unul foarte mic, în condițiile în care SDM are sarcina de a repara trotuarele, parcările și drumurile din Timișoara.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Mi se pare un buget foarte mic pentru SDM. El este de 47 milioane lei previzionat și prevăd în toamnă că-l reducem până la 70%, ori nevoile orașului sunt foarte mari. Puteți vedea circulând prin oraș, nu doar zona de trotuare, dar și infrastructura rutieră este tot mai degradată. Ar trebui o mai mare atenție cu privire la acest serviciu, care este în sarcina SDM. Atenția se vede și prin sumele acordate pentru cheltuieli de întreținere și reparații la drumuri, trotuare, parcări, dacă va fi cazul”, a afirmat Dan Diaconu.

Pe de altă parte, Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a explicat că în conturile SDM vor mai intra bani pe parcursul acestui an, după ce societății îi vor fi atribuite direct mai multe contracte pentru realizarea de lucrări.

Situația se va îmbunătăți. Pe de o parte, este contractul de reparații, care acum este la Colterm și cred că pe termen mediu ar trebui să existe altundeva această competență pentru a repara clădirile. De asemenea, am avut proiectul pentru prelungirea Căii Buziașului către Moșnița, un proiect de investiții care pentru prima oară ne-am asumat prin vot să-l facem prin atribuire directă la propria companie, SDM. Avem mai multe proiecte de investiții pe care ne propunem să le facem fără licitație, să meargă direct prin atribuire la SDM. Bugetul reflectă doar sumele pentru reparații, avem și bugetul pentru investiții și sunt prevăzute investiții importante care vor intra la SDM”, a afirmat Dominic Fritz.

Printre investițiile care urmează să fie atribuite direct către SDM în acest an se numără reabilitarea străzilor Ștefan Procopiu, Horia Hulubei, Eugen Coșeriu și Tristan Tzara. Valoarea acestor lucrări se ridică la 40 de milioane de lei. De asemenea, și trei străzi din cartierul Ronaț ar urma să fie modernizate tot de SDM.

 

banner 970 x 250