Un milion de euro, pierduți pe marginea Drumului Județean 608?!

Haosul din Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin, generat de reorganizarea gândită de conducerea Consiliului Județean, ar putea duce la ratarea unui proiect deosebit de important pentru cetățenii localității Plugova! Și nu e singurul în această situație!

Grigore Bardac, primarul comunei Mehadia, își strigă disperarea când la Consiliul Județean, când în birourile Direcției de Drumuri. De vreun an! Fără de folos până acum. A primit doar fel și fel de recomandări și promisiuni. Nimic concret. În tot acest timp, cetățenii din satul aparținător Plugova stau fără canalizare, constructorul așteaptă în zadar să înceapă lucrarea, iar edilul-șef se teme ca banii să nu se piardă și comuna să mai rateze o șansă de a le oferi cetățenilor condiții moderne de trai.

„Am semnat cu constructorul contractul pentru realizare canalizare în localitatea Plugova. Am obținut toate avizele, aprobările, autorizațiile necesare și aștept de la DDJ avizul de spargere a drumului județean pe o porțiune de 800 de metri, acolo unde canalizarea se suprapune peste DJ 608. În primă fază, canalizarea era prevăzută pe mijlocul drumului, cum se fac proiectele de canalizare. Ulterior, s-a modificat soluția tehnică și doar pe o margine de drum se mai suprapun. Când s-a făcut proiectul finanțat prin PNDL 2, Consiliul Județean, prin Direcția de Drumuri Județene, mi-a dat avizul de principiu. Altfel nu se putea face proiectul. Acum am nevoie de un aviz final, de autorizație de spargere pentru a interveni în ampriza drumului județean. De un an mă chinui să obțin această hârtie. Constructorul stă, eu de un an mă tot chinui. M-au pus și am modificat proiectul de nu știu câte ori. M-au tot dus cu vorba!”, a explicat primarul Bardac pentru Express de Banat.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Subiectul a generat discuții aprinse și în cea mai recentă ședință a Consiliului Județean. Consilierul județean Ionuț Popovici i-a cerut justificări președintelui Romeo Dunca pentru blocajul de la Plugova și pentru riscul de a se rata un proiect atât de important. „E vorba despre un proiect cu o valoare de 1 milion de euro plus TVA! De ce nu ați răspuns în termenul prevăzut în Legea 544, care se putea restrânge la 10 zile, nu la 30 de zile, adresei primarului de la Mehadia?! Legea este foarte clară, maximum 30 de zile! Știți că este în pericol să piardă un milion de euro?! Puneți în pericol acest proiect. Vă atrag atenția public, nu poate continua proiectul pentru că nu există un aviz de la Consiliul Județean, de la Direcția de Drumuri. A solicitat un aviz și nu i s-a dat niciun fel de răspuns!”, a tunat Popovici.

Romeo Dunca susține că a avut mai multe întâlniri și discuții cu primarul Bardac și că ar fi încercat să ajute. „De la mine din birou a plecat cu toate lucrurile rezolvate, l-am îndrumat, i-am spus exact ceea ce are de făcut. L-am ajutat pe primarul respectiv mai mult decât am făcut-o cu alți primari.”, a mutat președintele problema la Direcția de Drumuri. Florin Nedelea, directorul instituției, s-a scuzat: „Nu aveam calitatea să eliberez aviz de spargere! Abia astăzi ați votat taxele și dreptul meu de a da avizele! Am explicat și președintelui, și domnului primar, știau foarte bine. Nu e vina mea!” Răspunsul directorului de la Drumuri l-a înfuriat și mai tare pe Popovici: „Ar trebui să mergeți toată ziua să faceți anticameră să îi spuneți președintelui Consiliului Județean că nu puteți să faceți asta. Nu s-a respectat legea!”

banner 970 x 250