Marcel Ciolacu, despre prețul carburanților: efectul scumpirilor la energie și al războiului din Ucraina

marcel ciolacu 2

Prezent la Timișoara la finalul săptămânii, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat că deocamdată în coaliția de guvernare nu se discută măsuri privind scăderea sau plafonarea prețului carburanților. 

„Există măsuri pe care le poate lua Executivul prin OUG și măsuri care se pot lua prin lege, numai prin lege. Întotdeauna sunt discuții în Parlament pe teme economice, nu e nimic programat, sunt discuții și la nivelul Guvernului, și la nivelul coaliției și vedem. (…) Astea sunt efectele scumpirilor la energie, costul este plătit de toată lumea din SUA până în Europa și, mai nou, sunt efectele războiului din Ucraina cu adevărat cu o influență mai negativă asupra țărilor care au granița cu Ucraina. Cazul României, știți foarte bine că avem 650 de km de graniță cu Ucraina și suntem cei mai expuși la astfel de fenomene.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Pe de altă parte, Ciolacu a spus că Guvernul a luat deja o serie de măsuri de protecție pentru contracararea scumpirilor pe plan mondial din domeniul energiei.

„Tocmai ce s-a venit cu un pachet de sprijin pentru România destul de consistent, mai ales zona economică pentru prima oară a depășit zona socială. S-a venit punctual pentru transportatori cu o reducere la acciză, ceva foarte clar – și la distribuitori și la transportatorii pentru persoane.”, a mai precizat președintele Camerei Deputaților.

banner 970 x 250