Primăria Timișoara are site dedicat Covid-19. Fritz: „Suntem într-o criză fundamentală și trebuie să reacționăm ca o comunitate”

Dominic Fritz a anunțat că Primăria Timișoara a pus la punct un portal cu toate informațiile despre modul în care autoritățile vor să combată criza generată de coronavirus. 

Covid19.primariatm.ro este site-ul pus la dispoziție de autoritățile locale tuturor cetățenilor care vor să fie la curent cu măsurile anti-Covid-19 luate în Timișoara. Portalul cuprinde informații despre restricțiile impuse, modalități de protejare pentru cetățeni, centrele de testare și de permanență de pe raza orașului și resurse.

„Suntem într-o criză fundamentală și trebuie să reacționăm ca o comunitate ca atare. Eu propun timișorenilor un parteneriat care se bazează pe date transparente și o comunicare onestă și primul pas pentru această comunicare este că am făcut un site de informare covid19.primariatm.ro și pe acest site cetățenii găsesc cifrele actuale, ce să facă în anumite cazuri, găsesc centrele de testare, testele de permanență, deci acest site va crește ca un portal unic cu absolut toate informațiile despre combaterea Covid în Timișoara”, a declarat Dominic Fritz.

leader board 728 x 90 px

Site-ul are și o secțiune dedicată celor care vor să sprijine lupta împotriva noului virus.

„Am vorbit de mobilizare și acest parteneriat pe care îl propun va depinde și de implicarea societății civile și a mediului privat. Am aflat că la DSP lipsesc câteva telefoane și am primit o donație pentru 25 de telefoane mobile de la Orange și o să le dăm mai departe la DSP pentru call-center-ul lor. Pentru orice fel de altă ofertă de ajutor sau donații, vă rog să ne contactați pe primariatm@primariatm.ro și o să încercăm să punem toate ofertele cap la cap”, este apelul primarului.

CITEȘTE ȘI: Fritz: „Este puțin probabil că vom putea evita o carantinare a orașului și a întregii zone periurbane”