Primăria Timișoara a găsit, totuși, bani pentru a finanța cel mai mare festival de muzică de orgă din estul Europei

festival orga2

Primăria Timișoara a modificat lista evenimentelor culturale care vor fi finanțate în cadrul apelului 2 al Centrului de Proiecte, după soluționarea contestațiilor. Astfel, va primi un sprijin financiar și Timorgelfest, cel mai mare festival de muzică de orgă din estul Europei, care anul acesta a ajuns la ediția cu numărul 21.

Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara a făcut publică lista finală a evenimentelor care vor primi bani de la municipalitate în acest an în cadrul apelului 2 de finanțare. În total, pentru acest apel prin care se acordă finanțare nerambursabilă pentru „proiecte strategice și evenimente de anvergură” a fost alocată o sumă de două milioane de lei, iar fiecare eveniment a putut să primească cel mult 400.000 lei.

Potrivit reprezentanților Centrului de Proiecte al Primăriei Timișoara, au fost depuse 28 de oferte culturale, iar inițial au primit finanțare zece dintre acestea. Printre evenimentele care nu s-au regăsit pe listă s-au numărat și Festivalul Internațional de Orgă Timorgelfest sau Flight Festival.

Totuși, în această săptămână, după soluționarea contestațiilor și întocmirea listei finale, Timorgelfest a obținut un punctaj mai mare, astfel că va primi finanțare de la Primăria Timișoara. Evenimentul este cel mai mare de muzică de orgă din estul Europei, iar în acest an se va desfășura ediția cu numărul 21.

Iată lista finală a evenimentelor culturale finanțate în cadrul apelului 2: Festivalul Plai – 400.000 lei, Festivalul de artă contemporană Art Encounters – 399.762 lei, Școala Kunsthalle – spațiu de proiecte creative și educaționale – 216.380 lei, Zilele Culturale Maghiare din Timișoara – 197.498 lei, evenimentul „Pune mâna pe chitară – Timișoara” – 179.000 lei, Central European Film Festival Timișoara – 150.000 lei, Heritage of Timișoara – Architects – 116.200 lei, West Village Festival – 100.800 lei, Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara „La Vest de Est/La Est de Vest” – 99.400 lei, evenimentul neoNlitic 3.0 – 61.465 lei și Festivalul Internațional Timorgelfest – 51.870 lei.

De asemenea, Primăria Timișoara a făcut publice numele membrilor din comisiile de selecție și soluționare a contestațiilor. Este vorba de Vlad Alexandrescu, Ioana Anghel, Adrian Bojenoiu, Florentina Bratfanof, Florentina Fekete Muller, Gabriel Kohn, Cristiana Elena Gabriela Mitea, Sabin Mircea Rus, Alina Șerban și Codruța Vulcu.