Primăria Timișoara a făcut publică lista evenimentelor culturale care vor fi finanțate cu două milioane de lei prin Centrul de Proiecte

Primăria Timișoara a făcut publică lista evenimentelor care vor primi finanțare prin Centrul de Proiecte în cadrul apelului doi. Cele două milioane de lei disponibile au fost împărțite la un număr de zece proiecte. Cei mai mulți bani sunt alocați pentru Festivalul Plai.

Un număr de zece evenimente culturale se află pe lista făcută publică de Primăria Timișoara în vederea obținerii unei finanțări în cadrul apelului doi lansat de Centrul de Proiecte al municipalității. Bugetul total disponibil este de două milioane de lei, iar valoarea maximă a finanțării nerambursabile solicitate nu a trebuit să depășească 400.000 lei. Au putut aplica în cadrul acestui apel de proiecte asociații sau fundații care derulează activități în domeniul cultural și artistic, instituții publice de cultură, cu excepția celor în subordinea Primăriei Timișoara, precum și PFA, întreprinderi familiale, întreprinderi individuale sau societăți comerciale care derulează activități în domeniul cultural și artistic.

Conform informațiilor făcute publice de Primăria Timișoara, cei mai mulți bani, 400.000 lei, au primit organizatorii Festivalului Plai, iar pentru festivalul de artă contemporană Art Encounters a fost alocată suma de 399.762 lei. Pe lista proiectelor culturale care vor primi finanțare de la Primăria Timișoara se mai află Școala Kunsthalle – spațiu de proiecte creative și educaționale, derulat de Fundația Calina, care primește 216.380 lei, Zilele Culturale Maghiare din Timișoara – 197.498 lei, evenimentul „Pune mâna pe chitară – Timișoara” – 179.000 lei, Central European Film Festival Timișoara – 150.000 lei, Heritage of Timișoara – Architects – 116.200 lei, West Village Festival – 100.800 lei, Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara „La Vest de Est/La Est de Vest” – 99.400 lei și evenimentul neoNlitic 3.0 – 61.465 lei.

Interesant este faptul că evenimente importante pentru Timișoara au fost lăsate pe dinafară. În total, 14 proiecte au fost declarate admise, însă nu vor primi finanțare, iar alte patru au fost declarate respinse.

Printre proiectele care nu vor fi sprijinite financiar de Primăria Timișoara se numără Festivalul Flight, primul sub listă, care a solicitat peste 200.000 lei, dar și Festivalul Internațional de Orgă Timorgelfest 2021, pentru care organizatorii au cerut aproape 52.000 lei.

Urmează ca Primăria Timișoara să anunțe și proiectele culturale care vor fi finanțate în cadrul apelurilor 1 și 3, dar și să facă publică componența comisiei, formată din experți independenți, care a evaluat solicitările primite.