Primăria Timișoara a cumpărat peste 13.000 de măști de protecție în 8 luni. Achiziția, făcută direct

Administrația locală a Timișoarei a achiziționat direct, în perioada martie-noiembrie 2020, un număr de 13.200 de măști de protecție. Potrivit unei statistici realizate de InfoCons, primăriile reședință de județ din țară au cheltuit peste 14,6 milioane de lei pentru achiziția a 6 milioane de măști, de la începutul pandemiei până în noiembrie anul trecut. 

Potrivit studiului InfoCons – Protecția Consumatorilor, Primăria Timișoara a cumpărat, prin achiziție directă, în perioada martie-noiembrie 2020, patru tipuri de măști de protecție, cu sume cuprinse între 0,38 de lei bucata și 4,74 de lei bucata. Prețul mediu/per bucată se ridică la 2,55 lei. În total, pentru 13.200 de măști, administrația a plătit 33.627 lei.

În total, primăriile reședință de județ din țară au cheltuit în 8 luni, pentru achiziția a 6, 2 milioane de măști, 14,6 milioane de lei. Suma medie plătită de fiecare primărie pentru achiziția de măști se ridică, potrivit datelor colectate de InfoCons, la 348 mii de lei. Cel mai mic preț de achiziție a unei măști chirurgicale a fost de 0,14 lei, plătit de Primăria Baia Mare, iar cel mai mare – de 101,96 lei – plătit pentru o mască de protecție (mască de gaze cu filtru) de Primăria Oradea. Cei mai mulți bani au alocat pentru achiziția de măști primăriile din Slatina, Brașov sau Alba Iulia, la polul opus situându-se primăriile din Ploiești, Brăila și Slobozia.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Cele mai multe măști de protecție au cumpărat administrațiile din Iași, Slatina și Brașov, iar cele mai puține – Ploiești, Reșița și Slobozia. Majoritatea administrațiilor au cumpărat măști chirurgicale de unică folosință, tip FFP1 sau tip FFP2. Procedura preponderentă de achiziție aleasă de primari a fost cea de achiziție directă, în procent de 97%.

tmc 640