Vezi programul ,,Zilelor culturii sârbe”!

Evenimentul mult aşteptat, promis de administraţia locală şi comunitatea sârbă din Reşiţa, va debuta în această seară, în Parcul Tricolorului din cartierul Govândari, iar atmosfera se anunţă a fi una incendiară.

Valorile tradiţionale şi folclorul autentic al sârbilor din Banat vor fi promovate în acest sfârşit de săptămână, în municipiul de pe Bârzava. Asta, pentru că Uniunea Sârbilor din România şi Primăria Reşiţa au avut grijă să organizeze o manifestare culturală de anvergură pentru cetăţenii oraşului şi nu numai. După regalul oferit, în această vară, de cunoscuta artistă Dragana Mirkovic, Reşiţa se va face cunoscută cu alţi trei interpreţi renumiţi de pe malul celălalt al Dunării.

Potrivit programului, „Zilele culturii sârbe la Reşiţa” se vor desfăşura astăzi, între orele 18:00 – 23:00, cu un spectacol extraordinar de muzică populară susţinut de renumiţi solişti vocali autohtoni şi orchestre de muzică populară. Ziua de sâmbătă va aduce pe scenă, în acelaşi interval orar, un adevărat regal al folclorului sârbesc, cu participarea celor mai valoroase ansambluri folclorice ale Uniunii Sârbilor din România, a orchestrelor de tamburaşi „Zlatna Suza” din localitatea Diniaş/Dinjas, judeţul Timiş, „Kruna” din localitatea Sânmartinul Sârbesc, judeţul Timiş, precum şi a câtorva ansambluri folclorice din Republica Serbia.

Show-ul adevărat va începe duminică, de la ora 19:00, cu un spectacol de gală, în aer liber, unde îşi vor da concursul solişti cunoscuţi de muzică populară din Serbia: Şaban Şaulici, Rada Manoilovici şi Alexandra Ristanovici, împreună cu orchestra Bane Vasici şi invitatul special Mirko Kodici.

afis Zilele sarbilor