Primăria Reșița, sabotată de subalternii directorului Ciobanu?! Vidanjări cu miros politic!

Ca urmare a precipitațiilor abundente căzute în ultima vreme, Primăria Reșița a dorit desfundarea canalelor de scurgere a apelor pluviale cu o vidanjă. Cum municipalitatea nu are una la dispoziţie, a cerut societăţii Aquacaraș să îi trimită vidanja. Ce a urmat?

Surse din cadrul Secției pentru Întreținerea Patrimoniului spun că oamenii de la Exploatarea Reșița a Aquacaraș i-au refuzat. Motivul ar fi fost o interdicție de la directorul general Nicolae Miu Ciobanu, supărat că nu obține o reeșalonare la plata redevențelor către Consiliul Local Reșița! Iar acesta ar fi dat ordin ca vidanja să nu mai lucreze pentru Primăria Reșița, deși aceleași surse spun că serviciile de acest gen s-ar taxa cu 100 euro/oră!

Numai că Primăria Reșița vine și spune că, dacă lucrurile stau de felul acesta, atunci va lua vidanja de la Aquacaraș, întrucât cisterna cu sistem de vidanjat a fost achiziționată pe proiectul cu finanțare europeană și ar fi fost predată Primăriei Reșița în anul 2012, aflându-se și în contabilitatea acesteia! Așa că Primăria Reşiţa nu ar face altceva decât să pună în aplicare un proces-verbal din 19.11.2012, cu numărul 3824, prin care, la finalizarea proiectului, Aquacaraș preda Primăriei Reșița „autospecială combinată spălător-vidanjor curățat canale cu recircularea apei”. Practic, din documente reiese clar că vidanja este a Primăriei Reșița care, așa cum ar fi normal, ar face și o economie de 100 de euro/oră dacă și-ar și folosi-o!

Contactat de Express de Banat, directorul general al SC Aquacaraș SA dezminte această informație, susţine că Primăria Reşiţa nu ar fi cerut recent autospeciala și că a primit-o ori de câte ori a cerut-o. Nicolae Miu Ciobanu mai spune că ar fi refuzat, într-adevăr, societatea Piețe Reșița SRL, care ar avea un debit mai vechi către Aquacaraș și pe care trebuie să-l achite, spune Ciobanu. „Eu sunt interesat să scot bani cu ea”, explică Miu Ciobanu. Cât privește Primăria Reșița, nu se pune problema de refuz.

1000x200 dacus 02

Noi le sugerăm celor de la Întreținerea Domeniului Public să ne ia cu ei atunci când mai cer vidanja…

N.R. Primăria Reşiţa ar face bine să-şi ia vidanja dacă-i aparţine! Şi-apoi să vină Aquacaraş cu coada-ntre picioare la primărie, când oamenilor lui Ciobanu le va trebui vidanja… Dar, dincolo de declaraţiile contradictorii ale celor două părţi, o întrebare se impune: De ce să încaseze Aquacaraş bani pentru servicii prestate cu vidanja Primăriei Reşiţa, când ar putea tocmai municipalitatea, prin una din firmele sale, să ofere astfel de servicii contra-cost, când se intervine la cerere în spaţiile private? Iar Aquacaraş să-şi cumpere câte vidanje vrea, aşa cum fac toate societăţile comerciale care se ocupă de canalizare!

O precizare necesară pentru cine nu ştie: Primăria Reşiţa are conducere liberală, pe când Aquacaraşul, conducerea agreată de majoritatea PSD-PMP din Consiliul Judeţean Caraş-Severin.

publicitate si promovare online banner maxagro