9 sesizări penale ale Inspecţiei Fiscale Caraş-Severin! Prejudiciu: 3,6 milioane de lei!

Finanţele Publice din Caraş-Severin au formulat 9 sesizări organelor de cercetare şi urmărire penală, ca urmare a controalelor efectuate de Inspecţia Fiscală în primul semestru din acest an.

„Urmare verificărilor efectuate în primele 6 luni ale anului 2018 organele de inspecţie fiscală au constatat fapte ce pot întruni elementele constitutive ale unei infracţiuni prevăzute de Legea nr.241/2006 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, motiv pentru care au fost înaintate 9 sesizări organelor de cercetare şi urmărire penală, valoarea prejudiciului fiind în sumă de 3.593 mii lei“, au subliniat în cadrul Comisiei de Dialog Social, fără a intra însă în detalii, reprezentanţii Inspecţiei Fiscale din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Caraş-Severin. 

În semestrul I din 2018 au fost efectuate 34 inspecţii fiscale pentru soluţionarea cu control anticipat a deconturilor de TVA cu opţiune de rambursare depuse de contribuabili. Cu această ocazie, din suma totală solicitată la rambursare de aproape 5,4 milioane de lei lei, a fost aprobate 4,4 milioane de lei, iar suma de 968.680 lei a fost respinsă.

1000x100 casa brutarului

Cu prilejul inspecţiilor efectuate la contribuabili care au înregistrat pierderi, valoarea pierderii raportată de către 8 societăţi comerciale a fost diminuată cu suma de 2,2 milioane de lei, urmare a stabilirii de deficienţe cu implicaţii fiscale.