UPDATE. CSM Reşiţa preia bazele sportive Gloria şi Muncitorul! Viceprimarul Adrian Dacica ştie de ce!

Bazele sportive Gloria şi Muncitorul vor fi date în folosinţă Clubului Sportiv Municipal Şcolar Reşiţa, la propunerea viceprimarului Adrian Dacica. Totodată, baza sportivă Arsenal trece de la societatea comercială, aflată în conservare, în domeniul public al municipiului!

Adrian Dacica a iniţiat un proiect de hotărâre privind preluarea bazelor sportive Gloria şi Muncitorul de către CSM Şcolar Reşiţa, proiect ce va fi supus azi plenului Consiliului Local. Este vorba despre darea în folosinţă gratuită, pe 10 ani, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade.

„Pentru eficientizarea activităţii sportive în municipiul Reşiţa, se impune ca cele două baze sportive aflate în proprietatea publică a Municipiului Reşiţa, respectiv fosta bază sportivă Gloria şi fost bază sportivă Muncitorul, să fie exploatate direct de către Instituţia Publică «Clubul Sportiv Municipal Şcolar Reşiţa». Astfel, cele două baze sportive vor putea fi reabilitate, omologate şi exploatate în conformitate cu normele legale în materie, CSM Şcolar Reşiţa, care are atribuţii în acest sens, urmând a se preocupa de toate aceste aspecte“, explică viceprimarul Adrian Dacica.

Prin Dispoziţia nr. 1132 din 20 iulie 2018 a primarului Ioan Popa, s-a constituit o comisie de inventariere a bunurilor aparţinând bazelor sportive Gloria şi Muncitorul. Transmiterea dreptului de folosinţă asupra acestor bunuri ar urma să fie oficializată printr-un contract de comodat încheiat între municipalitate, după acordul dat de Consiliul Local, şi CSM Şcolar Reşiţa, reprezentată de directorul Viorel Lolea.

O a treia bază sportivă din Reşiţa face, de asemenea, obiectul şedinţei de astăzi a aleşilor locali. Printr-un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Ioan Popa, se propune stingerea unor creanțe fiscale de 1,7 milioane de lei ale societății Arsenal Reşiţa prin procedura dării în plată și trecerea obiectivului „Bază sportivă – Vila Arsenal cu parcare și teren de fotbal”, de pe Strada Bârzăviței, în domeniul public al Municipiului Reșița.

UPDATE, ora 15.10

Socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea de pe teren! Gloria și Muncitorul NU ajung la CSM Reșița! Poate data viitoare…

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/