Socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea de pe teren! Gloria și Muncitorul NU ajung la CSM Reșița! Poate data viitoare…

Proiectul inițiat de viceprimarul Adrian Dacica a fost respins astăzi în ședința Consiliului Local. Astfel, bazele sportive Gloria și Muncitorul nu vor fi preluate de Clubul Sportiv Municipal Școlar Reșița. Desigur, discuțiile au plecat tot de la bani…

CSM Reșița ar fi trebuit să preia de astăzi, cu titlu gratuit, bazele sportive Gloria și Muncitorul, dacă proiectul de hotărâre, inițiat de viceprimarul Adrian Dacica, ar fi trecut de votul consilierilor locali.

Primul care a semnalat o problemă a fost chiar colegul de partid al lui Dacica, Hadrian Popescu, cel care a dorit să facă un amendament: „M-am uitat un pic pe contractul ăsta de comodat și văd din el că toate cheltuielile aferente întreținerii acestor baze vor fi de acum în sarcina Clubului CSM Școlar Reșița. În același timp, n-am găsit nicăieri nicio prevedere prin care ei, să zicem, pot închiria unei echipe sau unui lot de jucători o bază și să ne intre ceva venituri. Așa că acum am dilema măgarului lui Buridan: ori să producem venituri, ori să păstrăm cheltuielile la noi, la Primărie, pentru că nu mi se pare normal să îi încărcăm cu niște cheltuieli. Deci ei nu pot încredința, adică să își facă sursă de venituri, dar în schimb toate cheltuielile le trecem la ei. Și cheltuieli cu încă două baze sportive vor fi”.

leader board 728 x 90 px

CITEȘTE ȘI: CSM Reşiţa preia bazele sportive Gloria şi Muncitorul! Viceprimarul Adrian Dacica ştie de ce!

Problema încredințării terenurilor către alte echipe, fapt care să genereze venituri, nu ar fi putut deveni realitate, având în vedere că există deja hotărâri de Consiliu Local prin care terenul de la Gloria să poată fi folosit cu titlu gratuit de către o echipă de fotbal american (Reșița Locomotives) și una de fete (ACS Banat Girls Reșița).

Amendamentul lui Hadrian Popescu, potrivit căruia cheltuielile să rămână totuși în sarcina Primăriei, a fost aprobat, dar nu și proiectul în ansamblul său. Aleșii locali PSD, împreună cu Viorel Mutu (PMP), au decis să se abțină de la vot, astfel că proiectul, care avea nevoie de două treimi din voturi, a fost respins.

„Mai luăm două baze, le punem pe CSM, că asta se vrea, și om vedea noi cu banii. Că nu o dată am votat bani pentru CSM…”, a fost concluzia ironică a pesedistului Florin Ionescu.

„Totul e făcut pe grabă, se contrazic între ei. Nu sunt stabilite toate detaliile care sunt necesare pentru buna desfășurare a activității. Voi discuta și cu restul colegilor, ce variantă ar fi mai bună. În momentul acesta, stadionul e dat în folosință gratuită altor cluburi, dar dacă l-ai dat gratuit, nu le poți cere acum bani. Nu poți urca la maximum nici bugetul CSM-ului, și asta e drept. Dar dacă există posibilitate, de ce nu? Să se obțină venituri și pe respectivele stadioane”, spune reprezentantul Grupului PSD, Mirel Sabo. Acesta a oferit și câteva sugestii pentru ca bazele sportive în cauză să aducă și bani la bugetul local: circul, concertele, spectacolele de tot soiul se pot desfășura pe aceste terenuri, astfel încât ele să genereze și venituri, nu doar cheltuieli.

De cealaltă parte, reprezentantul Grupului PNL în forul local reșițean, Hadrian Popescu, inițiatorul amendamentului, speră totuși într-o reușită: „Dintre proiectele care n-au trecut azi, regret unul singur și anume pe cel cu darea în folosință gratuită a bazelor de la Gloria și Muncitorul către CSM Școlar Reșița. Făcusem și un amendament ca să nu creștem cheltuielile pe bugetul Clubului, să continuăm să plătim noi utilitățile, adică Primăria. Amendamentul a trecut, proiectul însă nu. O să mai încercăm data viitoare, mai vorbim cu colegii de la PSD. Era nevoie de 14 voturi ca să treacă, dar astăzi nu le-am avut. Poate data viitoare…”