Ambulanța privată implicată în accidentul de pe DN 58 nu are avizul DSP! Afacerea ambulanţelor-fantomă care oficial nu fac servicii de ambulanţă!

untitled design set 970x90 px

Ambulanța privată Top Med implicată zilele trecute într-un accident rutier pe DN 58, în zona localităţii Cornuţel, nu are avizul Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin. 

Asta deși toate societățile sau entitățile care furnizează servicii medicale de tip ambulanță trebuie avizate și controlate de către Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin. Potrivit directorului Dănilă Miloș, „nicio societate Top Med nu este autorizată de noi pentru servicii de ambulanță. Este posibil, totuși, ca aceasta să desfășoare activitatea pe o altă firmă autorizată de noi”.

Pe 6 noiembrie 2017 un amplu scandal a izbucnit în România după ce o ambulanță privată a intervenit la un caz în Piața Obor din București și s-a descoperit că ambulanța și firma respective nu erau autorizate. La acea vreme, Raed Arafat, subsecretarul de stat ce coordonează Departamentul pentru Situații de Urgență, a dispus tuturor direcțiilor de sănătate publică să verifice toate ambulanțele care efectuează servicii din aria lor de competență.

CITEŞTE ŞI: Teribil accident pe DN 58! Asistent medical, victimă a unei ambulanţe!

Am sunat la dispeceratul Serviciului Privat de Ambulanță Top Med pentru a ni se explica de ce nu au autorizație pentru serviciile de ambulanță. De la dispecerat ni s-a spus că ambulanțele nu sunt ale Top Med! După ce am insistat că știm să citim ce scrie pe ele, ni s-a spus că „deși scrie Top Med, ele sunt ale firmei Top Trading și sunt pentru dializă”. Și că acest Top Trading ar fi, în fapt, altă firmă decât Top Med. Apoi ni s-a promis că vom fi contactați de către cineva din cadrul acelei firme pentru a primi explicațiile cerute.

Adică să primim explicații de la Top Trading despre Ambulanța Top Med care operează, fără avizare, în Caraș-Severin…

E ca la Radio Erevan: e autorizată, însă nu e ambulanță și nu transportă pacienți, dar duce oameni la dializă

publicitate ziar expresb 1000x100

Sunt convins că nu mai înțelegeți nimic. Nici noi! Dar asta ne-a explicat o persoană care se pretinde managerul societății care face transport cu aceste autospeciale. Despre care spune că nu sunt autospeciale…

Pentru a fi documentați cu privire la aceste mașini pe care scrie „Serviciul Privat de Ambulanță TOP MED” ce se tot plimbă prin oraș, am sunat și noi la dispeceratul acestui serviciu privat. Nu ni s-a răspuns, însă am fost sunați înapoi. De acolo ni s-a spus că ne va suna patronul firmei care face transport cu acele ambulanțe. Și am fost sunați de un domn care nu a vrut să-și dea numele. Acesta ne-a explicat faptul că mașinile cu pricina n-ar fi ambulanțe și că, deși sunt inscripționate cu Serviciul Privat de Ambulanță, aceea nu ar fi o siglă oficială, ci doar ar face reclamă acelei firme.

Inițial acesta ne-a spus că „are toate actele în regulă”, apoi că ar fi „autorizat de la minister”. Când i-am spus că am vorbit la DSP Caraș-Severin și că nu are aviz, a schimbat poziționarea: „dar nici nu trebuie! Noi nu facem servicii de ambulanță, noi doar ducem oameni la dializă”. Asta deși pe mașină scrie clar și mare „transport pacienți dializă”, iar transport de pacienți ştim că fac doar ambulanțele, chiar dacă sunt de categoria A!

Adică a lăsat să se înțeleagă că e vorba despre o firmă ca orice firmă de transport, care nu are nicio legătură cu vreun serviciu medical! „E o scăpare în lege, nu e reglementat transportul pentru dializă”, ne explică acesta. „Vă rog să vă documentați bine, că eu vă dau în judecată! Aveți grijă ce scrieți, că am văzut că ați mai scris că nu e neagră, dar duce pacienți”, ne-a mai spus omul care a refuzat insistent să ne permită să-i dăm și numele. Probabil pentru că nu are nimic de ascuns…

Dacă lucrurile stau așa cum spune domnia sa, este și mai grav, căci arată a înșelătorie pe față: mașina respectivă are însemnele oficiale ale unei ambulanțe (dungă roșie continuă, cruce roșie și cuvântul ambulanță, dar și transport pacienți) și, în acest caz, s-ar putea vorbi despre un dosar penal. Că tot îi era dor misteriosului om de afaceri de sălile de judecată…