Primăria refuză să plătească onorariul uriaş

Municipalitatea a cerut în instanţă anularea ordonanţei Tribunalului Caraş-Severin prin care a fost obligată să plătească societăţii CET Energoterm 11,5 miliarde lei vechi, reprezentând datorii ale şcolilor şi grădiniţelor din oraş faţă de societatea de termoficare, dar şi alte 6,2 miliarde, cheltuieli de judecată, mai exact onorariul avocatului Sebastian Caradji.

Edilul-şef, Mihai Stepanescu, a făcut publice detaliile procesului dintre Primăria Reşiţa şi SC CET Energoterm, prin administrator judiciar SCP IT Management Advisor SPRL Timişoara, în urma căruia municipalitatea e bună de plată. Ceea ce s-a întâmplat însă în acest dosar i se pare bizar primarului şi nu numai lui. Chiar dacă în cauză au fost introduse, la solicitarea Primăriei, şi unităţile de învământ care aveau contracte de furnizare cu CET-ul,  la al doilea termen instanţa s-a pronunţat deja şi a emis ordonanţa de plată către administraţia locală. “Noi am descoperit că sunt nişte lucruri bizare cu acel avocat, cu acele valori exagerat de mari. Nu ştiu dacă este legal sau nu, dar noi oricum am declarat în termen legal cerere în anulare în conţinutul căreia am solicitat cenzurarea cuantumului cheltuielilor de judecată, acesta fiind atributul instanţei de judecată”, a declarat Stepanescu.
Juristul Primăriei Reşiţa nu a cunoscut cuantumul cheltuielilor de judecată solicitate de către avocatul SCP IT Management Advisor deoarece acesta a depus actele justificative la dosar în momentul în care cauza a rămas în pronunţare. În plus, oricum judecătorul este cel care decide dacă onorariile pretinse de avocaţi sunt motivate, iar în cazul în care sunt nepotrivit de mari are posibilitatea de a le micşora. Cererea în anulare va fi judecată în 13 februarie. “La următorul termen am pregătit o serie de probe, dar e nevoie de o implicare şi a altor factori. Sper să avem şanse de câştig. Am descoperit aceste lucruri nepotrivite şi am înţeles că le-au preluat şi alţii”, a mai spus primarul Reşiţei.