Primăria poate pierde peste 250.000 de euro!

Terenul situat deasupra Camerei de Comerţ, pe care până nu demult se păşteau caprele, a ajuns să valoreze şi 25 de euro/mp după ce aici au început să se ridice primele vile şi să fie proiectate alte câteva zeci. Interesul este uriaş pentru ceea ce urmează a deveni cartierul rezidenţial al Reşiţei, astfel că, speculanţii imobiliari nu întârzie să apară.

De acest lucru nu se plâng doar unii proprietari din zonă, ci şi reprezentanţii Primăriei Reşiţa, municipalitatea riscând să rămână peste noapte fără 11.500 mp. Ruja Tablă, care deţine un teren în zona respectivă, a obţinut în instanţă dublarea suprafeţei după ce Judecătoria Reşiţa a admis cererea femeii de rectificare a Cărţii Funciare. Lucrurile nu sunt deloc clare, deoarece topograful care a efectuat măsurătorile şi a marcat parcelele s-a încurcat în propiile-i calcule. Nu întâmplător s-a şi ales cu o plângere penală. Chiar şi aşa, femeia a primit încă 11.500 mp din terenul statului pe lângă cei pe care îi avea în proprietate de mai mulţi ani.
De suferit au cel puţin trei alţi proprietari, cărora, în urma rectificării de Carte Funciară, le-au fost mutate proprietăţile într-o zonă mai puţin potrivită ridicării unei vile. “E drum de acces, e curent, cablu, Internet, sunt toate condiţiile. Nu degeaba se construieşte deja şi sunt în fază de proiect atâtea vile. Noi am pierdut pentru că ne-au mutat mai sus, unde nu e un teren atât de bun pentru construit, dar nu înţeleg cum poate instanţa să ia peste 11.000 mp de teren de la Primăria Reşiţa şi să-l dea cuiva”, a declarat Marinel Cremene, unul dintre proprietarii din zonă.
Municipalitatea a atacat sentinţa Judecătoriei Reşiţa cu recurs, calea de atac urmând a-şi consuma primul termen astăzi, la Tribunalul Caraş-Severin.