Primăria refuzată! Nimeni nu vrea să lucreze cu administrația lugojeană la reabilitarea pasarelelor pietonale

Refacerea a două dintre pasarelele pieto­na­le ale Lugojului, cele din cartierul Cotu-Mic și de la gara CFR, prevăzută în obiectivele de investiții ale Lugojului și pentru acest an, este blocată de o bună perioadă de timp. Acest lucru după ce au trecut zeci de ani fără ca acestea să fie reabilitate, lucru recunoscut și de primarul Francisc Boldea.

„Pasarela care trece peste Insula Cotu-Mic a fost vopsită o dată și atât, iar la cea care traversează calea ferată, de la gară, nu s-a intervenit deloc. În ceea ce privește pasarela CFR, cu greu am găsit un proiectant care să se ocupe de ea. Am încheiat un contract cu o firmă din Brașov care urmează ca în trei săptămâni să ne aducă proiectul, studiul de fezabilitate, caietul de sarcini și tot ceea ce trebuie pentru a scoate la licitație lucrările de reparații a căii de rulare, a scărilor și a unor stâlpi de susținere”.

Speranțe pentru startul lucrărilor la pasarela din Cotu Mic nu există pentru acest an, pentru că deși administrația lugojeană a organizat licitația pentru lucrări în mai multe rânduri, niciun constructor nu s-a prezentat să adjudece lucrarea. Edilul-șef al Lugojului nu își explică de ce și crede că refuzul firmelor se explică prin volumul mare de lucru. Pasarela din Cotu Mic necesită lucrări la structura de rezistență, trebuie vopsită, refăcută aleea pietonală, dar și iluminatul nocturn.