Proiect resuscitat! Teren de handbal, baschet, volei și tenis în comuna Socol

După aproape zece ani, primarul Olghița Ghiță lucrează la resuscitarea proiectului privind construirea unei baze sportive în comuna pe care o conduce.

Tinerii comunei de pe Clisura Dunării au motive de bucurie și asta pentru că nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze în marile orașe pentru a se antrena cu scopul de a face performanță în diferite ramuri sportive, având în curând această posibilitate chiar la ei acasă.

Ideea unei baze sportive în comuna Socol datează încă din anul 2010, când s-au făcut și primele demersuri în acest sens, după cum a explicat edilul Ghiță, însă cum nimeni nu a mai luat în calcul acest aspect, documentația de atunci nu mai este valabilă, motiv pentru care șeful administrației publice locale a hotărât să reactualizeze întregul proces pentru ca proiectul să se poată înfăptui cu ajutorul Companiei Naționale de Investiții.

Iată mai jos prin ce anume se caracterizează o bază sportivă de tip 2:

– suprafața minimă de teren necesară construirii este de aproximativ 1.058 de metri pătrați (dimensiuni minime: 58 m – lungime, 26 de m – lățime);

– baza sportivă va avea următoarele funcțiuni: teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, cu dimensiuni de 20 m x 40 m și clădire vestiare.