Începe producția de tramvaie noi pentru Timișoara în Turcia! Când vom putea călători cu ele?

Timișoara va achiziționa și tramvaie noi, moderne, după ce până acum doar s-au recondiționat cele vechi, cu păstrarea șasiului. Mijloacele de transport noi vor fi achiziționate în mare parte pe fonduri europene și sunt produse în Turcia. Primarul a anunțat că s-a dat ordinul de începere a lucrărilor.

Licitația a fost câștigată de firma Bozankaya. Primarul spune că speră ca tramvaiele să fie gata înainte de termenul din contract, care este de 18 luni. „Sunt tramvaie performante sub toate aspectele, inclusiv din punct de vedere al aspectului lor. Durata e de 18 luni de la ordinul de începere, însă am discutat cu președintele companiei care a câștigat licitația, să facă tot posibilul să termine mai repede aceste tramvaie. Primul necesită un timp mai lung, pentru că noi am avut specificații de o exigență deosebită în caietul de sarcini și nu există modele deja produse în serie care să ni se livreze și necesită o perioadă de fabricație. De aceea durează până ni se livrează”, a precizat edilul Nicolae Robu, care spune că după primul tramvai, celelalte vor fi făcute mult mai repede de turci.

Primăria are trei contracte de finanțare semnate cu ADR Vest pentru 21 de tramvaie în total. Totuși, Robu speră să poată ajunge să cumpere și 40 de tramvaie noi, deoarece speră să apară noi portițe de finanțare.