Dan Barna se vede în turul doi alături de Klaus Iohannis. „PSD, acest mamut obosit, trebuie să se retragă”

Românii își vor alegere președintele în luna noiembrie a acestui an. Au fost stabilite zilele în care vor avea loc cele două tururi de scrutin, iar candidatul din partea USR-PLUS, Dan Barna, este încrezător că va ajunge în turul doi. 

La sfârșitul săptămânii trecute, în incinta Iulius Town din Timișoara a avut loc cel de-al V-lea Congres al Uniunii Salvați România. Prezent în orașul de pe Bega, președintele USR, Dan Barna, a declarat că se vede în turul doi al alegerilor prezidențiale alături de Klaus Iohannis. Potrivit acestuia, ambele variante descriu o însănătoșire a României.

„Eu cred și sunt optimist că România va avea, pentru prima dată după 30 de ani, șansa să aleagă în turul II între două variante de Românie. Între președintele în funcție, candidatul PNL și persoana mea, Dan Barna, candidatul USR-PLUS. Este un mesaj că România se însănătoșește și este cumva un mesaj că după trei ani de abuzuri ale PSD-ului asupra României oamenii au înțeles că acest mamut obosit trebuie să se retragă din istoria curentă.”, a declarat Barna.

Potrivit calendarului adoptat de Executiv, primul tur va avea loc în 10 noiembrie, iar cel de-al doilea a fost stabilit pentru data de 24. Candidaturile vor fi depuse în 22 septembrie, iar campania electorală va începe în 12 octombrie.