Primăria, planuri de a înființa o nouă școală la Timișoara

school class with school desks and blackboards in ukraine high s

La Timișoara sunt șanse să fie înființată o nouă unitate de învățământ, în zona de nord. Primăria a început demersurile cu scopul de a realiza noua școală în clădirea care a adăpostit, în trecut, liceul agricol.

În zona de nord a Timișoarei sunt mari șanse ca în viitorul apropiat să fie realizată o nouă unitate de învățământ. Primăria Timișoara a pregătit un proiect de hotărâre prin care clădirea care a adăpostit, în trecut, liceul agricol, să ajungă în domeniul public al orașului.

Din documentația care însoțește proiectul de hotărâre aflăm că este vorba de un corp de clădire și a unui teren aferent, cu o suprafață de 4.314 metri pătrați, situat pe Calea Aradului, nr. 56. Clădirea nu a mai fost folosită din anul 2015, când s-a decis fuziunea prin absorbție a liceului silvic cu cel agricol. Astfel, s-a hotărât ca orele să se desfășoare în locația liceului silvic.

Tot în același an, clădirea liceului agricol a ajuns în domeniul public al statului, fiind planuri ca imobilul să devină sediu pentru Inspectoratul Școlar Timiș și Casa Corpului Didactic. Între timp, cele două instituții s-au răzgândit, astfel că nu s-a mai realizat nicio investiție, clădirea fiind într-o stare avansată de degradare. Acum, Primăria Timișoara vrea să realizeze o serie de investiții, cu scopul de a înființa o nouă școală.

Consiliul de administrație al ISJ Timiș, prin Hotărârea nr. 139/24.04.2023 și-a manifestat acordul cu privire la trecerea imobilului situat în Timişoara, Calea Aradului nr. 56, clădire Corp A în regim de înălțime Stehparţial+P+2E şi teren în suprafaţă de 4314 mp, din domeniul public al Statului Român şi din administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale pentru Inspectoratul Școlar Județean Timiș, în domeniul public al Municipiului Timişoara, în scopul reabilitării acestuia și ulterior a înființării unei noi unități de învățământ preuniversitar. Având în vedere că zona de nord a oraşului este deficitară în ceea ce priveşte infrastructura necesară desfăşurării procesului de învăţământ preuniversitar și ținând cont ISJ Timiș are un nou sediu pentru desfășurarea activităților specifice, se impune demararea procedurilor de trecere a Corpului A de clădire în regim de înaltime Stehparţial+P+2E şi teren în suprafaţă de 4314 mp, situat în Timişoara, Calea Aradului nr. 56 din domeniul public al Statului Român şi din administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale în domeniul public al Municipiului Timișoara”, scrie în proiectul de hotărâre.

 

1000 x 100 gif logiscool