UPDATE. Cutremur cu magnitudine de 5 grade în vest, resimțit în Timiș și Arad

promovare online Timisoara Casa Auto

Încă un cutremur a avut loc, marți seara, în zona de vest a țării. Șocul s-a resimțit destul de puternic în Timiș și Arad.

Primele informații arată că seismul a avut magnitudine de 5 garde pe scara Richter și s-a produs în zona localității Frumușeni din județul Arad.

„Echipaje operative din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vasile Goldiș al județului Arad au fost trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere in municipiul și județul Arad”, a transmis ISU Arad.

Șocul s-a simțit chiar și în centrul Timișoarei, mai puternit față de cele recente din ultima perioadă. Însă oameni din mai multe părți din județ, mai ales în apropiere de Arad, s-au speriat. Și cărășenii din mai multe orașe au simțit cum se mișcă pământul.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 11 km de Arad, 42 km de Timisoara, 68 km de Bekescsaba, 96 km de Resita, 99 km de Szeged.

Update, ora 20:45

Cutremurul s-a produs la ora 20:26:52 și a avut o magnitudine de 5,3, la o adâncime de 6,4 kilometri, anunță Institutul pentru Fizica Pământului.

„Facem precizarea că, în cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări anterior declanșării acestora. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență)”, transmite ISU Timiș.

Pompierii din Arad au anunțat că în urma seismului au fost chemați să degajeze elemente de construcție de pe două clădiri.

promovare banner maxagro

cutremur vest

Update, ora 20:55

În localitățile din Timiș aflate mai aproape de Arad, cum ar fi Mașloc sau Alioș, oamenii au simțit din plin cutremurul. S-au speriat și s-au adăpostit pe unde au apucat. La o familie din Alioș, tencuiala de pe un perete s-a crăpat și au căzut bucăți din ea.

casa craparata cutremur

Update, ora 21:13

Institutul pentru Fizica Pământului vine cu informații noi. Se rectifică distanțele orașelor față de epicentrul seismului, dar și adâncimea și magnituditea. Vorbim acum de 5,2 grade, la 5,6 kilometri.

„Cutremurul s-a produs la 20 km E de Arad, 50 km NE de Timisoara, 71 km SE de Bekescsaba, 95 km N de Resita”, a transmis INFP.

ISU Arad a primit, până la această oră, 9 solicitări pentru ajutor, însă, din fericire, nu sunt victime omenești. Au picat bucătăți din coșuri de fum sau de pe fațade.

publicitate tmc 640