FOTO/VIDEO. Transformarea radicală a vechiului cartier Iosefin, în prezentare publică

mocioni3

Primăria Timișoara prezintă conceptul de regenerare urbană pentru Piața Mocioni. Vechiul cartier Iosefin va fi transformat radical, în viitorul apropiat.

Timișorenii sunt invitați să-și spună părerea cu privire la conceptul de regenerare urbană a Pieței Mocioni. Așadar, acest concept care vizează reabilitarea, modernizarea și reorganizarea spațiilor publice din vechiul cartier Iosefin va fi prezentat public miercuri, 7 iunie, de la ora 17.00, în sala de festivități a Parohiei Iosefin, situată în Piața Alexandru Mocioni, nr. 9.

mocioni7

Propunerea vizează prioritizarea pietonilor și bicicliștilor precum și transformarea zonei într-un spațiu de promenadă dedicat locuitorilor și turiștilor, spațiu ce pune in evidență valoarea arhitecturală, istorică si culturală a cartierului Iosefin, aducând partea socială în prim plan. În acest sens, se vor largi trotuarele pietonale, se vor introduce piste de biciclete și spații verzi pentru încurajarea plimbărilor, spațiile de odihnă vor fi dotate cu mobilier urban modern și facil. Finisajul trotuarelor se va înlocui cu dale din piatră, se va reconfigura rețeaua de iluminat stradal și se va introduce iluminat decorativ și monumental, se vor moderniza rețelele edilitare din zonă. Piețele istorice sunt printre cele mai importante atracții turistice și implică suprafețe mari pavate dedicate pietonilor, flexibilitate funcţională, limitarea obstacolelor spaţiale pentru libertatea de mișcare a oamenilor și punerea în valoare a fondului arhitectural istoric”, aflăm din prezentarea proiectului.

De asemenea, pentru fluidizarea transportului public se propune realizarea unei benzi speciale pentru autobuz. Totodată, pe B-dul 16 Decembrie 1989 va fi o singură bandă pe fiecare sens de circulație, se vor planta copaci și vor fi realizate spații verzi.

mocioni4

Zona vizată include atât tronsonul bulevardului 16 Decembrie 1989, între Piața Alexandru Mocioni și Podul Traian, cât și căile de acces pe străzile Gh. Doja, Miron Costin, Timotei Cipariu, Zugrav Nedelcu, Ady Endre, Emanoil Gojdu, bd. Regele Carol I, I.H. Rădulescu, Treboniu Laurian și Splaiul Tudor Vladimirescu.

Prezentarea proiectului va fi putea fi urmărită și online, pe pagina de Facebook a Primăriei Timișoara.

1000x200 dacus 02

YouTube video

YouTube video

mocioni8

mocioni6

mocioni5

mocioni2

mocioni1

publicitate si promovare online banner maxagro