Până să aibă Timișoara stadion, au comunele săli de sport pe banii CNI

sala sport cni

Până să aibă Timișoara stadion, comunele din județul Timiș își trimit copiii la săli de sport modern. Făcute de banii Companiei Naționale de Investiții.

Rând pe rând, tot mai multe administrații locale au făăcut proiecte pentru ca CNI să le construiască săli de sport unde elevii, cel puțin, pot face mișcare în condiții normale.

Asta se va întâmpla și la Iecea Mare, o comună cu 2.200 de locuitori. CNI a lansat licitația pentru a finaliza proiectul sălii de sport cu 180 de locuri. Se pun la bătaie 8,1 milioane de lei și procedura este deschisă până în 26 iulie.

Pentru ca CNI să facă sala de sport în comună, autoritățile a trebuit să identifice un teren de minimum 3.300 de metri pătrați.

„Se va evita, ca regulă generală, amplasarea construcţiilor pe maluri, râpe sau alte terenuri care prezintă risc de alunecare sau surpare, terenuri care au fost folosite pentru depozitarea deșeurilor. Se va avea în vedere ca între construcția propusă și construcțiile vecine să existe o distanță minimă de 10 m pentru a se asigura distanța de protecție, din punct de vedere PSI. Se vor asigura: accesul dintr-o strada principală; deschiderea la stradă minim 50 m; înscrierea în planul de dezvoltare urbanistic zonal. Se vor asigura condiții de acces a autospecialelor la minim 2 fațade”, este descrierea proiectului.

1000x200 dacus 02

În timp ce copiii de la sat încep să facă sport în construcții modern, timișorenii ateaptă un stadion nou, baze sportive în cartiere și o sală polivalentă.

 

 

publicitate si promovare online banner maxagro