Primăria Oțelu Roșu și-a făcut norma pe 2018 la impozite și taxe locale!

Pe Valea Bistrei executorii fiscali aduc bani la bugetele locale ale administrațiilor publice. În ultimele luni, la Oțelu Roșu s-au colectat sume frumoase de la datornici, recuperându-se în special bani de la cei care nu și-au achitat amenzile.


Potrivit primarului orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, la controalele periodice Curtea de Conturi verifică și ce măsuri a întreprins administrația publică pentru recuperarea datoriilor.

„Am angajat de circa 4-5 luni un executor fiscal, pe Adi Cristescu, de care sunt foarte mulțumit, recuperăm creanțe, debite, foarte bine. În plus, am dat ca măsură realizarea de echipe mixte care merg pe teren. Un simplu exemplu: într-o singură zi au venit cu 6.800 de lei cash luați pe chitanță de la persoane juridice. Angajații au avut ca sarcină în special persoanele juridice, taxele pentru gunoi și taxa PSI”, ne-a declarat Mălăiescu.

Edilul orașului de pe Valea Bistrei ne-a precizat că sunt urmăriți oțelarii care au datorii mai mari de 2000 de lei: „Am stabilit, într-o ședință de lucru cu angajații de la Compartimentul de Impozite și Taxe, ca să fie vizitați cei care au datorii mai mari de 2.000 de lei, fiind un volum foarte mare de lucru, pentru că avem de recuperat sume importante. La toți cei care depășesc 2.000 de lei am pus popriri pe conturi, pe pensii, pe salarii, persoane fizice, conform legii – o treime din venituri. La debite centralizator, la persoane fizice mai avem de recuperat pentru anul în curs 223.000 de lei, deci stăm bine. Cred că putem vorbi de 600.000-700.000 de lei recuperate deja”.

Primarul orașului de pe Valea Bistrei a mai adăugat că în ultimii ani procentul încasărilor de la final de an, a taxelor și impozitelor locale, a fost de peste 80%.

„Tot timpul să știți că am depășit 80%, și anul acesta cred că putem ajunge la 90% pe amenzi. Mai avem la persoane fizice pe taxe și impozite 442.000 lei, și aici am recuperat 75.000 lei doar într-o săptămână. Procentual deja stăm mai bine ca anul trecut, avem în jur de 80% acum. La persoane juridice mai avem un sold de 385.000 de lei, și aici am recuperat într-o săptămână 147.000 de lei. Eu zic că ne ducem la 90% până la sfârșitul anului”, a mai adăugat Luca Mălăiescu.

Edilul a specificat sunt firme în insolvență înregistrate în baza de date care apar cu debite, ce cu siguranță nu le mai poate încasa. „Am trimis la Registrul Comerțului să ne dea toată situația ca să putem să scoatem din program firmele aflate în insolvență. La Oțelul, atunci când a venit Curtea de Conturi, se uită și peste recuperarea debitelor. Nouă ne-a lăsat și măsură în urma controlului. Eu sunt foarte satisfăcut că am angajat un executor fiscal, își face treaba și încep să vină banii”, a concluzionat primarul orașului Oțelu Roșu.