Primăria Oravița se declară pregătită să înfrunte iarna! Străzile vor fi curate ca-n palmă!

Primăria Oravița este pregătită pentru sezonul rece, utilajele, carburanții și materialele antiderapante sunt gata pentru a fi folosite în cazul în care zăpada se va așterne pe străzile din administrarea Primăriei.

Biroul de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei orașului Oravița este pregătit pentru a interveni în cazul în care vor exista căderi de zăpadă pe străzile din cartierul Zona Gării, precum și pe străzile laterale din Forviz. Iarna aceasta, pe străzile din cartierul Zona Gării se va folosi doar material antiderapant (nisip) și asta datorită faptului că străzile din cartier au fost reabilitate în totalitate anul trecut și la începutul acestui an. Pentru a nu afecta structura mixturii asfaltice, timp de doi ani nu se vor folosi alte materiale pentru a topi zăpada (sare). „Avem pregătite deja echipele în cazul în care stratul de zăpada va depăși normele admise și vom interveni conform graficului întocmit la începutul lunii noiembrie. Avem stocuri de carburanți, precum și reviziile făcute la utilajele de deszăpezire. De asemenea, avem și stocuri de materiale antiderapante”, a declarat șeful Biroului de Gospodărire Comunală, ing. Alexandru Păsărică.

Tot cei de la Primărie atrag atenția deținătorilor de autovehicule să nu le parcheze în zonele ce pot afecta accesul utilajelor pentru a nu împiedeca desfășurarea în bune condiții a activităților de decongestionare a străzilor în cazul căderilor de zăpadă.