Un contract neonorat poate deveni profitabil pentru municipiul Caransebeş! Penalităţi de 130.000 lei!

Unii aleși PSD au fost reticenți la proiectul de hotărâre prin care Consiliul Local din Caransebeș și-a dat acordul de principiu pentru angajarea unei firme de avocatură în vederea recuperării unui prejudiciu adus societății Transal Urbis.

În afară de consilierii social-democrați Valentin Dascălu și Anișoara Bojinescu, cei doi care au votat pentru, restul consilierilor PSD s-au abținut la luarea deciziei, pe motiv că și juristul societății ar putea reprezenta în instanță societatea.

Potrivit directorului Transal Urbis, Ovidiu Chimigeriu, juristul societății nu este calificat pentru astfel de cauze, însă firma de avocați desemnată să apere interesele societății va solicita și cheltuielile de judecată societății care ar fi trebuit să respecte contractul. În concluzie, Primăria nu va pierde nimic, ba mai mult, societatea de salubritate stradală va putea recupera în instanță toți banii solicitați.ovidiu chimigeriu

„Noi am semnat un contract cu o firmă din București pentru cumpărarea de autobuze și altă firmă pentru microbuze, pentru transportul public în comun. Autobuzele au ajuns și au fost puse în circulație de ceva vreme, însă cele două microbuze nu au mai fost livrate, din diferite motive. Am tot amânat acest moment pe motiv că s-au impus penalități dacă firma nu-și respecta clauzele din contract. Astfel, suma a ajuns la 130.000 de lei, doar penalitățile de întârziere. Pentru acești bani noi dorim să dăm firma în judecată, pentru că pe noi ne-a păgubit doar de punerea în circulație a celor două microbuze, practic noi nu am dat banii pe ele”, ne-a declarat directorul Transal Urbis.

Acesta a dorit să precizeze că în aceste condiții societatea de salubritate se va orienta către achiziția, prin licitație, a celor două microbuze de la altă firmă de profil.