Primăria Mehadia țintește noul program de investiții al Ministerului Dezvoltării

anghel saligny

Administrația locală a depus recent cererea de finanțare pentru trei proiecte pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Potrivit declarațiilor primarului Grigore Bardac, este vorba despre două investiții ce vizează comunitatea din satul Valea Bolvașnița – racordarea gospodăriilor la rețelele de apă – canal și asfaltare străzi, precum și despre introducerea sistemului de canalizare în localitatea Globurău.

Momentan, toate cele trei solicitări se află în evaluare, însă, spune primarul Bardac, dacă finanțările se vor acorda în conformitate cu normelor metodologice de aplicare a Programul „Anghel Saligny”, și nu pe criterii politice, Primăria Mehadia se va afla, cu siguranță, pe lista de eligibilitate a noului program.

Cele două proiecte pentru Valea Bolvașnița – racorduri și branșamente la apă – canal și asfaltarea străzilor pe care se va lucra la aceste racorduri – le-am coroborat tocmai pentru a ne situa într-un prag valoric care a fost lansat de către Ministerul Dezvoltării în cadrul acestui program, și anume, de patru milioane de lei. Eu am încercat să mă încadrez cu aceste două proiecte în cuantumul acestei sume, iar dacă se respectă tot ceea ce scrie în programul de finanțare și se respectă și criteriile de evaluare, și nu va prima culoarea politică, așa cum s-a întâmplat în cazul distribuirii banilor din Fondul de rezervă bugetară, am siguranța că proiectele noastre vor fi eligibile pentru finanțare.”, ne-a declarat Grigore Bardac.

Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” vor fi alocați cel puțin 140 de milioane de lei pentru fiecare județ, minimum patru milioane de lei pentru fiecare comună și cel puțin șapte milioane de lei pentru fiecare oraș. De asemenea, pentru fiecare municipiu vor fi alocați minimum 10 milioane de lei și cel puțin 43 de milioane de lei pentru reședințele de județ.