O nouă ședință operativă desfășurată la Primăria Reșița n-a făcut decât să arate din nou cum funcționează lucrurile în România. Termene depășite, străzi impracticabile, cetățeni nemulțumiți, în timp ce responsabilii ridică din umeri.
City managerul Vasile Paul continuă ședințele operative cu cei care derulează lucrări în Reșița cu scopul de a scăpa orașul de numeroasele șantiere. De altfel, acesta a spus clar că nu vrea ca iarna să prindă orașul cu gropi din cauza celor care nu respectă termenele de finalizare a lucrărilor. Nu este exclus însă ca dorința lui Vasile Paul și a reșițenilor, totodată, să nu se împlinească.
Paul a luat la rând străzile pe care au loc intervenții, iar situația nu este una fericită. Acesta le-a cerut responsabililor de lucrări să îi dea un termen clar când se va face recepția. Câteva exemple în acest sens au fost Strada Făgărașului și Calea Caransebeșului, care, potrivit constructorului, vor fi gata în 29 septembrie. „Domnilor de la presă, să țineți minte aceste termene, pentru că în datele indicate vreau să participăm la recepție. Nu vreau să intrăm în iarnă cu orașul spart. Așa că nu mai există cale de scăpare”, a subliniat Vasile Paul, semn că nu mai este dispus să facă alte concesii.
O stradă problematică, pe care cei mai mulți șoferi au sesizat-o deja, este 24 Ianuarie. O bandă de circulație este afectată de lucrări. „Astăzi asfaltăm porțiunea de 180 de metri care s-a făcut anul acesta, iar de mâine se frezează porțiunea care s-a făcut anul trecut”, au specificat reprezentanții Hidroconstrucția. „Acordați o mai mare atenție lucrărilor pe care le faceți. În viața mea nu am avut atâtea probleme cum am avut cu lucrările făcute de firma Iridex. Este inadmisibil!”, a răbufnit Vasile Paul. În momentul în care li s-a cerut un termen clar de finalizare, cei de la Hidroconstrucția au ridicat din umeri. „Sunteți ieșiți din termen după 100 de prelungiri. Da-ți-mi o dată finală!”, a fost solicitarea lui Paul. „Cred că sunt unele variabile pe care eu nu le cunosc foarte bine vis a vis de livrarea anumitor materiale, de folosirea anumitor echipamente care nu sunt ale lor. Cât să vă dau? 10 septembrie? Nu știu…”, a fost răspunsul managerului de proiect al Hidroconstrucția, Ramona Dragotă. „Până la predare, sunteți responsabili de tot ce se întâmplă acolo, vă asumați orice accident. Aveți grijă la circulația rutieră”, a fost atenționarea reprezentanților din Primărie. În cele din urmă, termenul final de recepție a fost stabilit pentru data de 8 septembrie.
Și strada Bistra este una pe care se lucrează de luni întregi. În momentul în care a fost adusă în discuție, în sala de ședințe a intrat și primarul Nelu Popa, cel care a fost în teren pe strada respectivă și le-a făcut promisiuni locuitorilor. „Am fost acolo și le-am făcut o promisiune oamenilor că în octombrie este gata. Nu v-ați apucat de refacere deloc. Nu vă oprește nimeni să vă apucați de refacere acolo unde este gata. Lucrați în paralel. Nu veți termina în octombrie și eu m-am angajat că e gata, nu dumneavoastră. Eu sunt păcăliciul. Nu ne interesează detaliile. De când au început lucrările acolo? Unii zic un an jumate, alții zic 3 ani. Dă-o încolo de stradă! Mă duc, sap, bag canalizare, închid, compactez, refac. Nu vă mai dăm autorizație pentru nimic până nu închidem. Închidem două străzi, primiți pentru una. Ca să începem să închidem. E penibil ce e pe strada Bistra! Hai să facem strada Bistrei ca să fie bine, avem și politicieni acolo, să facem noi, dacă n-au putut să facă ei”, a fost replica lui Nelu Popa. Reprezentanții Hidroconstrucția au promis însă că lucrărilor se vor încheia la finalul lunii septembrie.
După încă o ședință în care Primăria a cerut, iar Hidroconstrucția a căutat scuze, concluzia city managerului Vasile Paul a fost totuși una optimistă. „Sperăm ca cei din Hidroconstrucția să se țină de cuvânt”. Rămâne de văzut ce reclamații vor exista la următoarea întâlnire și cât se vor mai amâna termenele pe care înșiși reprezentanții Hidroconstrucția s-au angajat să le respecte.