300.000 de euro investiți în Stadionul Gloria! Popa și Dacica, pe urmele lui Hagi! Reșița pregătește cel mai mare proiect din vestul României!

explo 1000x200

Viorel Lolea, președintele CSM Reșița, a jucat încă o dată excelent, astfel că Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, va direcționa aproximativ 150.000 de euro spre Govândari, pe Stadionul Gloria urmând să fie așternut un covor sintetic omologat pentru meciuri de Liga și chiar competiții internaționale!

Șeful Fotbalului Românesc a fost convins de președintele din Valea Domanului să aloce o parte din cele 2 milioane de euro pe care federația le-a pregătit pentru investiții proiectului grandios pe care CSM, Primăria și Consiliul Local Reșița îl au în derulare. După ce au fost concentrați în Valea Domanului aproximativ 300 de copii și s-a făcut strategia care să readucă Reșița pe primele două scene ale fotbalului românesc, acum începe modernizarea infrastructurii. La Stadionul Mircea Chivu au apărut în ultimele luni destule lucruri frumoase, dar investițiile încep în paralel și la Stadionul Gloria sau baza Arsenal, de pe Calea Timișoarei. Înainte să cadă prima zăpadă, Pe „Gloria” ar trebui să fie așternut deja covorul de iarbă sintetică, investiție suportată de Federația Română de Fotbal. „Avem un buget pentru investiții în sumă de 2 milioane de euro, bani proveniți exclusiv din surse private. În asocieri cu administrațiile locale dorim să amenajăm 17-18 terenuri de fotbal. Fotbalul românesc are mare nevoie de dezvoltarea infrastructurii. Speranța noastră pentru un fotbal mai bun va apărea când toate acestea vor fi puse la punct. În terenul de la Reșița FRF va investi 150.000 de euro”, a declarat Răzvan Burleanu.

Primarul Reșiței, Nelu Popa, a subliniat că, la inițiativa lui Viorel Lolea, au demarat discuțiile cu FRF pentru un teren sintetic și chiar a avansat un termen pentru primul meci. „Primăria Reșița a reușit după șapte-opt ani de procese să aducă această bază acasă. Până la jumătatea lui octombrie vom pregăti terenul, vom face drenajul, toate lucrările urmând să le executăm în regie proprie, cu oamenii noștri. Rămâne să vedem ce facem cu tribuna aia. 65 la sută dintre copii locuiesc în Govândari, eu sper să luăm exemplul lui Gică Hagi. Sper ca în trei sau patru ani să putem trimite câțiva fotbaliști spre loturile naționale!”, a afirmat edilul-șef.

Viceprimarul Adrian Dacica, antrenor emerit de lupte, este la rândul său foarte implicat în acest proiect, cum de altfel a fost principalul susținător al ideii de înființare a unei secții de handbal în cadrul CSM Reșița. Dacă în Stadionul Gloria municipalitatea va investi 150.000 de euro pentru a putea fi instalată suprafața artificială făcută cadou de FRF, alte sume importante urmează să fie alocate bazei sportive Arsenal, pe care Primăria Reșița o va achiziționa în contul unor datorii pe care fosta fabrică de armament le are către bugetul de stat.

Cu trei stadioane, cu peste o sută de locuri de cazare, cu bază de refacere, săli de forță și toate cele necesare performanței, CSM Reșița se anunță a fi un proiect extrem de interesant și promițător. De acum mai e nevoie doar de răbdare și cu siguranță vor veni și rezultatele.