Pași mici spre marile proiecte. „Este zona centrală, e un loc frumos și reprezintă ceva în istoria Reșiței și a Europei”

Primăria Reșița pune la punct detaliile proiectelor aprobate spre finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Pentru unul dintre ele, city managerul Vasile Paul cere ajutorul operatorilor de utilități din oraș. 

Reprezentanții societăților care distribuie apă, gaz, energie electrică și cei ai marilor fabrici din zona centrală a Reșiței au fost chemați la o întâlnire de către city managerul Vasile Paul. Acesta le-a explicat necesitatea de a conlucra pentru a putea pune pe picioare unul dintre proiectele aprobate spre finanțare de Ministerul Dezvoltării. Este vorba despre reabilitarea primului pod sudat din Europa, situat în Reșița, lângă Palatul Cultural.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

„Am chemat reprezentanții Delgaz Grid, Enel Distribuție, UCMR, TMK și Romtelecom pentru a ne ajuta să descâlcim unul dintre proiectele care urmează să fie făcute pe PNDL. Este vorba despre reabilitarea primului pod sudat din Europa, cel de la Palatul Cultural. Această lucrare presupune devierea de rețele de gaz metan, apă (acolo apar 3 rețele de apă, deci am nevoie de ajutorul celor de la Aquacaraș să ne spună ale cui sunt). Dacă ați văzut, pe pod sunt niște trotuare înălțate. Sub acele trotuare, care n-au făcut parte din proiectul inițial, s-au pus o mulțime de cabluri electrice. N-am reușit până acum să identificăm ale cui sunt acele cabluri. Cel mai probabil, sunt ale Enelului, TMK-ului sau UCMR-ului. Vă rog să ne sprijiniți să găsim soluții de deviere. Reabilitarea unui monument istoric înseamnă și curățarea de tot ce înseamnă diverse cabluri și conducte care au fost montate de-a lungul anilor. Este zona centrală, e un loc frumos și reprezintă ceva în istoria Reșiței și a Europei”, a fost rugămintea city managerului Vasile Paul.

Ministerul Dezvoltării a alocat, pentru proiectul de reabilitare a podului din centrul Reșiței, 872.857 de lei. Documentațiile în acest sens trebuie depuse la Minister până la 30 noiembrie. Pentru a putea urgenta procedura, Vasile Paul le-a adresat firmelor rugămintea să ia legătura cât mai repede cu Direcția de Urbanism din cadrul Primăriei.

banner maxagro