Primăria Dognecea pune la dispoziția elevilor un microbuz școlar

transport

Administrația locală din Dognecea a intrat de curând în posesia unui vehicul, care va fi folosit pentru transportul școlar al elevilor. De această facilitate vor beneficia aproximativ 30 de copii.

Până anul trecut, copiii din satul Calina, aparținător comunei Dognecea, făceau naveta zilnic la școala din Ticvaniu Mare. Acest lucru s-a întâmpla nu din cauza faptului că la Dognecea nu exista școală, ci pentru că elevii nu aveau cu ce să ajungă la ea. Din această toamnă, problema transportului pentru cei opt elevi navetiști din Calina, și nu numai, a fost rezolvată de primarul Remus Rof.

În două – trei săptămâni, vom pune la dispoziția elevilor din comună un microbuz care să-i ducă și să-i aducă de la școală. E un lucru bun, nu doar pentru elevii din Calina, ci și pentru cei din Dognecea, pentru că localitatea este destul de lungă, are vreo opt kilometri, iar școala este undeva la mijloc. Ținând cont că vine și iarna, le va fi mult mai ușor, dacă vor avea și un mijloc de transport. Mă bucur, în primul rând, pentru copiii din Calina, care mergeau la școala din Ticvaniu Mare. Microbuzul venea până la Secășeni după elevi și îi lua, de la jumătatea drumului, și pe ai noștri. Un lucru anormal, de altfel. De aceea, am luat hotărârea să ne dotăm cu un microbuz, căruia urmează să-i facem, zilele acestea, și revizia și să-l punem la dispoziția elevilor. Este  firesc să se întâmple așa, deși fosta administrație locală nu a considerat oportună o astfel de facilitate, având în vedere că, în ultimii 16 ani, nu am avut transport școlar în comună.”, ne-a declarat primarul comunei Dognecea, Remus Rof.