Primăria din Caraş-Severin care nu stă cu mâna întinsă la guvern

Încheierea anului în curs fără datorii reprezintă o adevărată provocare pentru o bună parte a administrațiilor publice locale din țară. Astfel, dacă nenumărați edili încearcă să găsească înțelegere în rândul funcționarilor, precum și în rândul constructorilor, vizavi de proiectele în derulare, cei vizați urmând să-și încaseze sumele cuvenite abia în 2021, există și primării care nu întâmpină dificultăți financiare, tocmai datorită unui management corespunzător.

Cum ultimele sume repartizate de la nivel național au ca obiectiv achitarea salariilor angajaților care fac parte dintr-o categorie specială: persoanele cu handicap și asistenții acestora, o parte din bugetele locale ale UAT-urilor din țară vor rămâne cu visteria goală, totul până când noua echipă care se va instala la Palatul Victoria va gândi strategia financiară pentru anul următor. Situația actuală, în care guvernanții nu mai sprijină cheltuielile curente ale primăriilor, ar trebui să fie o lecție din care toți edilii să învețe – atrage atenția șeful administrației publice locale din Pojejena, Mira Radovancovici explicând că o bună gestionare în ceea ce privește banul public ar putea salva UAT-urile din a sta mereu cu mâna întinsă la guvern.

leader board 728 x 90 px

„La ultima rectificare bugetară, suma destinată comunei noastre a fost de 145.000 lei, bani cu ajutorul cărora vom acoperi datoriile atât față de persoanele cu dizabilități, cât și față asistenții personali, comunitatea pe care o păstoresc numărând undeva la 40 de astfel de beneficiari. În altă ordine de idei, pot spune că vom încheia anul în curs fără datorii, chiar și fără sprijin financiar de la nivel național. Deși poate mulți nu s-au așteptat la o astfel de situație, eu sunt de părere că ar trebui să fim pregătiți pentru orice. Or, asta înseamnă o bună gestiune a banilor. Cunosc edili care an de an întâmpină probleme financiare, dar eu aș insista pe modul în care îți planifici totul, evident, luând în calcul și riscurile care pot apărea. Ca atare, eu am un principiu și anume că: poți din mult să faci puțin, la fel cum din puțin poți să faci nenumărate lucruri.”, a precizat, pentru expressdebanat.ro, edilul-șef al comunei din Clisura Dunării.