Primăria cere sprijinul Prefecturii

După ce au încercat în repetate rânduri să ajungă la o înţelegere cu firmele contractante în ceea ce priveşte administrarea parcărilor cu plată de pe raza municipiului, reprezentanţii primăriei sunt hotărâţi să treacă la pasul următor: rezilierea contractului. Pentru ca totul să se desfăşoare după litera legii, primarul Mihai Stepanescu a cerut ajutorul reprezentanţilor guvernului în teritoriu.

Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a şedinţei Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice a fost informarea asupra situaţiei parcărilor din municipiu, susţinută de primarul Mihai Stepanescu. Nemulţumit de situaţia creată în jurul parcărilor cu plată din oraş, edilul-şef a apelat la Instituţia Prefectului pentru a găsi împreună cea mai bună soluţie. „Contractul de concesionare s-a semnat relativ repede şi suspect, chiar imoral, ca să nu spun ilegal. Pentru că nu a mers cu concilierea,deşi am încercat în repetate rânduri, vă rog să trimiteţi Corpul de control al prefectului, ca să verifice ce am făcut noi şi ce se poate face în continuare. Este o solicitare de care vă rog să ţineţi cont, eu altă variantă nu văd”, a declarat Mihai Stepanescu.

Potrivit primarului, numărul parcărilor cu plată din oraş ajunge la 16, toate acestea însumând puţin peste şase sute de locuri de parcare, nicidecum de patru ori mai multe, aşa cum susţin firmele contractante. „Eu nu mă opun concesionării parcărilor, dar să fie administrate doar cele cu plată, bine delimitate. Ei susţin că au făcut investiţii, le-am solicitat în scris să ne înştiinţeze şi pe noi care sunt acestea, pentru că eu nu am văzut în Reşiţa nici o parcare supraetajată, doar câte un stâlp cu un panou”, a precizat edilul-şef.

Pentru că firmele care au preluat parcările Reşiţei nu s-au arătat deschise la negocieri  municipalitatea este hotărâtă să treacă la desfacerea contractului. „Până în acest moment n-am solicitat rezilierea pentru că sunt nişte paşi care trebuie parcurşi, spre conciliere. Cei vinovaţi vor plăti cu siguranţă. Cert este că nu se poate pune în practică un contract căruia îi lipsesc câteva principii de bază. Vom trece la aplicarea legii şi pentru că nu aş vrea să greşim, avem nevoie de colaborarea şi experienţa reprezentanţilor guvernului în teritoriu”, a mai spus edilul-şef.

Prezent la şedintă, subprefectul de Caraş-Severin, Anton Paulescu, l-a asigurat pe primarul Reşiţei că instituţia pe care o reprezintă va face demersurile necesare pentru ca lucrurile să intre pe făgaşul normal. „Îl voi informa pe domnul prefect asupra solicitării domnului primar. Probabil că vom apela şi la alte instituţii pentru a face o echipă în acest sens”, a afirmat acesta.